© Paul De Langhe

Sjaal en muts mogen (even) weg: Warmer weer op komst

Goed nieuws voor wie het al gehad heeft met het bibberweer dat we over ons heen krijgen: er is warmer weer op komst.

We starten de week met veel wolken en vanaf het westen en het noordwesten perioden van lichte regen of motregen. Op de Ardense hoogten kan er tijdelijk wat sneeuw vallen. Het wordt zachter vanaf het westen met maxima van 5 graden in de Hoge Venen tot 12 graden aan de kust. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en aan de kust later soms krachtig. We verwachten rukwinden tot 55 km/u in het binnenland en tot 65 km/u aan zee, meldt het KMI.

Maandagavond en volgende nacht blijft het zwaarbewolkt met perioden van lichte of matige regen. Op de Ardense hoogten wordt het zicht belemmerd door lage wolkenvelden. Ten zuiden van Samber en Maas schommelen de temperaturen eerst tussen 5 en 7 graden, maar later wordt het zachter met op het einde van de nacht waarden tussen 7 en 9 graden. Elders veranderen de temperaturen nauwelijks met minima tussen 9 en 12 graden. De wind waait matig of soms vrij krachtig uit westelijke tot zuidwestelijke richtingen met ‘s avonds nog steeds rukwinden rond 50 of 60 km/u.

Dinsdagvoormiddag is het betrokken met regen. In de loop van de namiddag blijft het zwaarbewolkt, maar wordt het geleidelijk droger vanaf het westen. De maxima schommelen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 13 graden in de kuststreek. De zuidelijke wind waait matig in het binnenland en soms vrij krachtig aan de kust.

Woensdag is er eerst kans op nevel of lage wolkenvelden. Daarna wordt het droog en vrij zonnig. Het is zacht met maxima tussen 9 graden in de Hoge Venen en 14 graden aan de kust bij een matige zuidwestenwind, krimpend naar het zuiden.

Donderdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met kans op regen. Het is zeer zacht met maxima van 15 of 16 graden in het centrum van het land. De wind waait meestal vrij krachtig uit zuidwest.

Nu in het nieuws