Massamoordenaar Charles Manson overleden

Foto: REUTERS

Massamoordenaar Charles Manson overleden

Print

De tot levenslang veroordeelde massamoordenaar Charles Manson is op 83-jarige leeftijd overleden. De vroegere sekteleider werd de voorbije maanden en jaren al meermaals met gezondheidsproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Dat meldt de zus van zijn bekendste slachtoffer aan Amerikaanse media.

Het was Debra Tate, de zus van de door Manson vermoorde Sharon Tate, die maandagochtend Amerikaanse media op de hoogte bracht van het overlijden van de moordenaar. Dat komt niet echt als een verrassing, want de jongste tijd bracht Manson heel wat tijd in het ziekenhuis door. “Het is een kwestie van tijd voor hij sterft”, hadden dokters er eind vorige week nog over gezegd.

Moorden

Manson werd samen met leden van zijn ‘Mansons Family’, een soort van commune in de woestijn van Californië bestaande uit jongeren die van huis waren weggelopen of werden verstoten door de maatschappij, veroordeeld voor de moord op de hoogzwangere actrice en vrouw van regisseur Roman Polanski Sharon Tate en zes anderen tijdens een moordpartij die twee nachten duurde in augustus 1969.

Manson en vier leden van zijn ‘Family’ werden oorspronkelijk veroordeeld tot de doodstraf, maar die straf werd omgezet tot een levenslange gevangenisstraf. Hij zit sinds 1971 in de gevangenis en zou pas in 2027 in aanmerking komen voor een vervroegde vrijlating.

Opmerkelijk is dat Manson er zelfs in de gevangenis nog in slaagde om volgers aan te trekken. In 2014 kreeg hij de toestemming om te trouwen met de 26-jarige Afton Elaine Burton, maar de huwelijkslicentie verviel nog voordat het huwelijk plaatsvond.

.

Nu in het nieuws