© bfm

Man die kogel in been kreeg in Wilrijk eerder al veroordeeld voor drugsfeiten

Wilrijkenaar Bilal B. is zaterdag voor zijn deur neergeschoten door onbekenden. Volgens verschillende bronnen wijst alles op een dispuut in het drugsmilieu.

sare, vdaa

Zaterdagavond rond halfnegen hoorden bewoners van de Boomsesteenweg in Wilrijk verschillende doffe knallen. “Ik ging buiten kijken, maar toen was er al niets meer te zien”, zegt een bewoonster. “Ik ging er dan maar van uit dat het kinderen waren die met bommetjes speelden.”

Niet veel later was de politie massaal ter plaatse. Op het trottoir van de Boomsesteenweg, naast de viaduct van de A12, waren geen bommetjes afgestoken, wel had er een schietpartij plaatsgevonden. Volgens onze informatie werden er vier of vijf schoten gelost. Die waren bedoeld voor Bilal B., een 29-jarige bewoner van een van de appartementen in de straat. B. werd in het been geraakt en verbleef gisteren nog in het ziekenhuis.

Link met andere schietincidenten

De schutter(s) vluchtte(n) na de schietpartij weg met een auto. Getuigen hebben het over minstens twee verdachten en verschillende vluchtauto’s. Over de exacte toedracht van de schietpartij is nog geen duidelijkheid. Het parket wil geen commentaar geven. “Het heeft zeker niets met drugs te maken zoals gesuggereerd wordt”, is het enige dat de echtgenote van B. gisteren kwijt wilde over de schietpartij.

Dat wordt tegengesproken door verschillende bronnen dicht bij het onderzoek en door een bron uit het milieu. B. zou zich volgens die laatste bron bezighouden met het uithalen van cocaïne in het havengebied.

Het slachtoffer werd in het verleden al verschillende keren veroordeeld, onder meer voor drugsfeiten. Hij maakte deel uit van een grote bende, die in oktober 2016 voor de rechter verscheen wegens het verhandelen van liefst 124 kilo cocaïne.

‘Niets mee te maken’

Bilal B. zelf zegt niets te maken te hebben met de haven. “Ik ben in het verleden inderdaad veroordeeld maar sindsdien heb ik geen problemen meer”, zegt hij. “Ik heb niets met de haven te maken en ben helemaal niet met drugs bezig. Ik heb geen idee waarom dit gebeurd is.”

Gezien de waarschijnlijke link met het drugsmilieu werd het onderzoek overgenomen door de speurders van de federale gerechtelijke politie. Zij zullen onder meer bekijken of er een verband is tussen deze schietpartij en de talrijke schietincidenten die het afgelopen jaar in en rond Antwerpen plaatsvonden.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio