© BELGA

Aspe vindt nieuwe liefde… op Boekenbeurs die hij verfoeit

Pieter Aspe heeft opnieuw de liefde gevonden. Nota bene op de Boekenbeurs in Antwerpen, het evenement waarop hij tijdens de jongste editie felle kritiek had.

Op de jongste Boekenbeurs signeerde misdaadauteur Pieter Aspe begin deze maand zijn nieuwe boek De Butlerknop. Maar tijdens de beurs haalde Aspe ook hard uit naar de organisatie. Een schande dat mensen 10 euro inkom moeten betalen, klonk het toen. Uitgerekend op die Boekenbeurs botste de Blankenbergse succesauteur op de vrouw met wie hij ondertussen ook al buiten de beurs gespot werd.

“Een intelligente madam”

Aspe bevestigt dat er weer iemand in zijn leven is: “Ik was die dag net van plan om het af te trappen op de Boekenbeurs. Maar toen zagen we elkaar. Het noodlot sloeg toe (lacht). Was ze twee minuten later binnengekomen, we hadden elkaar niet ontmoet. Het is een intelligente madam die niet eens fan was van Pieter Aspe.”

De nieuwe vlam van de 64-jarige auteur heet Els en is enkele jaren jonger. Meer wil Aspe niet kwijt, omdat de relatie nog pril is.

Pierre Aspeslag, zoals de auteur eigenlijk heet, was veertien jaar samen met Bernadette, de vrouw die hij in september vorig jaar verloor na een slepende ziekte. Ter ere van haar bracht hij het boek Afscheid van een Muze uit, samen met cartoonist Marec.

Zijn nieuwe relatie lijkt een positief effect te hebben op Aspes professionele ambities. Waar hij na de dood van zijn vrouw zijn literaire toekomst openlijk in vraag stelde, klinkt hij nu op zijn Facebookpagina opvallend positief: “De Aspe NV gaat ervoor. Geen onzin, enkel goede boeken en medewerkers.”

Nu in het nieuws