Brusselse rapper reageert in videoclip op zware rellen: “We worden gezien als beesten, als barbaren”

Foto: facebook

Brusselse rapper reageert in videoclip op zware rellen: “We worden gezien als beesten, als barbaren”

Print

De Brusselse rapper Benlabel heeft met een videoclip gereageerd op zijn arrestatie na de rellen in Brussel. In het lied uit hij kritiek op de politie en de media. Ook geeft de rapper aan dat hij naar voren geschoven wordt als zondebok. Hij moet zich op 5 januari verantwoorden voor de rechtbank.

Op sociale media had hij de dag voor de zware rellen in Brussel gepost dat ze “Lemonnier in de fik gingen steken.” Een dag later kwamen, na de overwinning van de voetbalploeg van Marokko tegen Ivoorkust, zo’n 300 relschoppers op straat.

De rapper werd deze week opgepakt, maar is intussen terug vrij. Hij zal zich op 5 januari moeten verantwoorden voor de Brusselse rechtbank.

Brusselse rapper reageert in videoclip op zware rellen: “We worden gezien als beesten, als barbaren”
Foto: rr

“De politie had beloofd de leiders de arresteren, maar dat konden ze niet, ze hadden een schuldige nodig”, aldus de rapper in ’Droit De Réponse’, zijn nieuw nummer. “We worden gezien als beesten, als barbaren en we moeten het op 5 januari gaan uitleggen in de rechtbank.”

Uithaal

Ook haalt hij expliciet uit naar de media, hij vraagt zijn volgers en fans ze niet te geloven. In de clip, die veeleer een montage is, zitten verschillende schermafdrukken die volgens hem foute informatie bevatten. “Het zou hen plezier doen moesten we zwijgen, maar dat kunnen we niet gezien de omstandigheden”, aldus nog de rapper in het lied.

“Ik had het allemaal zo niet bedoeld”

Eerder verdedigde Benlabel zich al in Franstalige media. Zo zei hij dat ‘faire cramer’ of ‘in de fik steken’ verkeerd begrepen is. “Ik bedoelde het in de zin van we gaan de lont aan het vuur steken, de ambiance erin brengen”, zei hij aan La Capitale. “Het is triestig dat dit is uitgedraaid op een nachtmerrie. Ik was effectief ter plaatse toen de gemoederen verhit raakten. Ik ben naar huis gegaan.”

MEEST RECENT