Ben Yagan heeft belangrijk aandeel in zege van Dessel tegen Seraing

William Baeten Foto: Maarten Straetemans

Dessel - Seraing 3-2

Ben Yagan heeft belangrijk aandeel in zege van Dessel tegen Seraing

Print
Dessel Sport kon in blessuretijd de drie punten binnenhalen na een laat doelpunt van de ingevallen Leo Njengo na assist van Ben Yagan, die zelf scoorde en een voet had in twee doelpunten. Een belangrijke zege dus voor de Kempenaren, want zowel leider Lommel als Knokke verloren.

Dessel startte behoorlijk en zag die goede start beloond met de openingstreffer van Vansimpsen, die simpel binnen tikte na assist van Yagan. Dessel - met Ofori en Baeten aan de aftrap voor het geschorste duo  Tilburgs en Gerits – miste nadien kansen op de 2-0 maar Vansimpsen miste tot tweemaal toe en ook Janssens was niet dooegericht. Aan de overzijde zorgden Schenk en de vaardige Deville voor onrust. Maar het was Cascio die rand buitenspel de 1-1 scoorde.

Ook na rust nam Dessel de beste start, maar het was wel Seraing dat ietwat verrassend op voorsprong kwam. Plots sloop er onzekerheid in de thuisrangen maar het was Yagan die vier verdedigers oprolde en mooi afwerkte. Een technisch vaardig Seraing ging op zoek naar de winninggoal, maar doelman Kustermans pakte uit met mooie reddingen na pogingen van Sambu en Lahssaini. Toch kon Dessel in de toegevoegde tijd de zesde opeenvolgende zege vorm geven na een doelpunt van de ingevallen Leo Njengo. Alweer na asssist van Ben Yagan, één van de Desselse uitblinkers. (fvh)  

Doelpunten: 14’ Vansimpsen 1-0, 35’ Cascio 1-1, 60’ Deville 1-2, 73’ Yagan 2-2, 93’ Njengo 3-2

Gele kaarten: Janssens, Schenk, Deville, Njengo, Sambu.

Dessel: Kusterman, Smet, Remen, Lenaerts, Vosters, Ofori, Baeten (76’ Rosario), Janssens, Yagan, Breugelmans (71’ Njengo), Vansimpsen

Seraing:  Mignon,  Pierrot, Kilota, Sambu,, Bonemme, Deville, Lahsainni, Impagnatiello (82’ Choekri), Schenk (79’ Hanrez), Cascio, Faye

Meer voetbalnieuws