Dierentuin oogst felle kritiek door aangrijpende beelden van graatmagere leeuw

Print

Dierentuin oogst felle kritiek door aangrijpende beelden van graatmagere leeuw

Er doen ophefmakende beelden de ronde van een uitgemergelde leeuw in Bangladesh. Het dier genaamd Juboraj verblijft in de dierentuin van Comilla en heeft zelfs moeite om zich op normale wijze voort te bewegen. Al duizenden mensen hebben intussen een petitie ondertekend om de leeuw uit zijn lijden te verlossen.

Vel over been, zo werd de achttienjarige Juboraj aangetroffen door een bezoeker van de dierentuin. De schokkende video die de man maakte, laat zien hoe het dier nauwelijks op zijn eigen poten kan staan. Ondertussen zijn zowel de ribben, ruggengraat als bekken de hele tijd zichtbaar.

Geen gevolg van ondervoeding, maar problemen die te maken hebben met zijn leeftijd, klinkt het bij de dierentuin. “Juboraj is in kritieke toestand”, verklaarde directeur Sonjoy Kumar aan Dhaka Tribune. “We hebben al eerder dierenartsen ingeschakeld voor dit probleem. Volgens hen is de gemiddelde leeftijd van een leeuw veertien jaar. Juboraj is daarentegen al achttien.” Mede door de heisa die sinds eind vorige maand ontstond, heeft de zoo intussen besloten om de leeuw niet meer in het openbaar te laten zien.

Petitie

Voor velen is die beslissing echter verre van voldoende. Met behulp van een petitie willen ze ervoor zorgen dat de dierentuin de deuren moet sluiten. “Juboraj is aan het verhongeren in Comilla Zoo. Hij spendeert het gros van zijn dagen door op de grond te liggen en sporadisch wat te eten”, schreef de oprichter er nog bij. Intussen hebben al meer dan 58.000 mensen de petitie ondertekend, waardoor het een kwestie van tijd lijkt voor ze het vooropgestelde doel van 60.000 handtekeningen zullen halen.

Hoe het momenteel met de leeuw is gesteld, is niet duidelijk. De dierentuin deelde nog mee dat Juboraj de nodige medicatie en voedsel krijgt om er terug bovenop te komen.

MEEST RECENT