Jongen (12) wordt voor ogen van vrienden aangereden, belandt in Schelde en sterft

Foto: Google Maps

Jongen (12) wordt voor ogen van vrienden aangereden, belandt in Schelde en sterft

Print

Nabij Pecq (Henegouwen) is zaterdag een 12-jarige jongen overleden, nadat hij door een auto werd aangereden op een brug ten overstaan van zijn vrienden. Het jonge slachtoffer kwam daardoor in de Schelde terecht. Het duurde enige tijd voordat hij werd gevonden. Hulp mocht niet meer baten.

Het ongeval vond rond 16.00 uur plaats op een brug in Hérinnes, nabij Pecq. Een automobilist reed daar in op een groep leden van een jeugdbeweging. Een 12-jarige jongen werd geraakt en door de klap in het ijskoude water van de Schelde geworpen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en startten een zoektocht naar het slachtoffer.

Pas na een klein uur werd de tiener gevonden en uit het water gehaald. Pogingen om de jongen te reanimeren haalden niets meer uit. Na enkele tientallen minuten werd de jongen doodverklaard.

Volgens vervangend procureur des Konings Frédéric Bariseau verloor de bestuurder de macht over het stuur, mogelijk door de regen. De man had niet gedronken. De vrienden van het slachtoffer werden met een bus naar Mons gebracht, waar ze psychologische ondersteuning kregen.

Meer dodelijke ongevallen

Op de Waalse wegen vielen de afgelopen dagen nog twee doden. In Waver werd vrijdagavond kort voor 19.00 uur een voetganger op de boulevard de l’Europe omvergereden door een wagen. Reanimatie mocht niet baten, het slachtoffer overleed ter plaatse. De bestuurder tekende positief bij de alcoholcontrole. Hij werd van zijn vrijheid beroofd en is zaterdag overgedragen aan het parket van Waals-Brabant. Het parket opende een onderzoek en vordert de aanhouding van de bestuurder, zo maakte de procureur zaterdag bekend.

Frontale botsing

In het Henegouwse Baudour (Saint-Ghislain) overleed zaterdagnamiddag een automobilist na een frontale aanrijding tussen twee wagens. De aanrijding gebeurde in de rue Louis Caty in Baudour. De andere bestuurder raakte zwaargewond maar verkeerde niet in levensgevaar, aldus het parket. De omstandigheden van het ongeval zijn onduidelijk. Een expert moet opheldering brengen.

Volgens Sudpresse raakte de passagier in een van de wagens slechts lichtgewond en kon zelf uit het voertuig geraken.

MEEST RECENT