Mode

Deze vrouwen hebben een belangrijke boodschap voor 'Victoria's Secret'

Print
Elk jaar, eind november, lijkt het alsof er maar één modeshow er toe doet: die van Victoria's Secret, waar enkel de slankste, mooiste vrouwen lingerie mogen tonen. 'Tijd voor verandering", dachten deze Amerikaanse zusjes.

Alyse en Lexi Scaffidi, de twee zussen achter het work-outprogramma BiteSizedFitness, maken met hun ‘anti- Victoria’s secret-show’ een statement: je hoeft niet groot, slank of gespierd te zijn om als een ‘angel’ de catwalk op te lopen.

“We kwamen op het idee tijdens de show vorig jaar”, zegt Alyse aan de website Yahoo Lifestyle. “We waren zo onder de indruk van de spectaculaire ontwerpen, dat we zelf ‘angels’ wilden zijn, maar dat kon natuurlijk niet. Daarom grepen we de kans om onze eigen versie van de show te maken en 21 meisjes de kans te geven hun droom waar te maken."

De vrouwen die meeliepen, vonden ze via familie, vrienden en kennissen: 21 vrouwen met een andere lentge, een ander gewicht en hun eigen, herkenbare lichaam. Van de vrouw met dwerggroei tot de vrouw met zwangerschapsstriemen: elke 'angel' kreeg haar eigen lingeriesetje op maat gemaakt en mocht dat tonen op de catwalk. "We hopen dat we deze vrouwen zelfvertrouwen geven. Het gaat niet over anorexia of obesitas, wel over het afwijken van een stereotiep beeld van wat mooi is", aldus Alyse.

NIET TE MISSEN