Sint in topvorm bij aankomst in Antwerpen: “Er zijn dit jaar geen stoute kinderen”

Print

Video: KDM

In Antwerpen kwam deze middag Sinterklaas en zijn gevolg aan uit Spanje. Bart De Wever en Bart Peeters hadden de eer de heilige man als eerste te verwelkomen. Sinterklaas, toch weer bijzonder kwiek voor zijn leeftijd, informeerde meteen naar de toestand van de Antwerpse daken. Oh ja: er zijn géén stoute kinderen dit jaar.

De live-uitzending op Ketnet werd aan elkaar gepraat door professor Herman Van Uytleg, die alles weet over de kindervriend, en stalknecht Ramon die met het paard van de sint al eerder was aangekomen. Ook de andere vrienden en helpers van de Sint, zoals huishoudster Conchita en de twee kapiteins kwamen mee aan wal.

De straten tussen Kaaien en Grote Markt stonden vol met dolgelukkige kinderen die stilletjes hopen dat de Sint ook bij hen thuis langs zal komen. Bekroning van de feestelijke intrede was het plechtige moment waarop de Sint vanop het balkon van het Stadhuis mocht meedelen dat er dit jaar geen stoute kinderen zijn, en dus iedereen zijn sinterklaascadeau mag verwachten.

Video: KDM

WAT TE DOEN IN ANTWERPEN