Deze scène werd nooit vertoond in ‘Titanic’ en maar goed ook

Foto: AP

Deze scène werd nooit vertoond in ‘Titanic’ en maar goed ook

Print

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat regisseur James Cameron ‘Titanic’ op de wereld losliet. Toch weet de film ons zelfs nu nog te verrassen, zij het dan met een scène die nooit in de film werd opgenomen en het einde zo mogelijk nog dramatischer maakt dan het al was.

Op de beelden, die vermoedelijk de allerlaatste beelden van de film geweest zouden zijn als ze er toch in waren beland, is te zien hoe Rose uitgeput en nog maar net bij bewustzijn van boord van de te hulp gesnelde boot Carpathia gehaald wordt. Op de kade staat haar moeder angstvallig uit te kijken naar een spoor van haar dochter, maar dat blijkt tevergeefs te zijn.

Foto: Paramount Pictures

Foto: Paramount Pictures

Ook de manager van de White Star Line, de man die de kapitein van het schip ertoe aanzette zo snel mogelijk te varen, wordt getoond in de scène. De man kon nog een plek veroveren op een van de reddingsbootjes van de Titanic, maar als blikken konden doden, dan was hij aan boord van de Carpathia terstond overleden.

Foto: Paramount Pictures

Ook het meisje dat Cal, de verloofde van Rose, gebruikte als excuus om een plaats in een van de reddingssloepen te bemachtigen, krijgen we nog snel te zien. Cal deed alsof het meisje zijn dochter was. Van hemzelf is in deze laatste scène geen spoor.

 Foto: Paramount Pictures

MEEST RECENT