Allerlaatste Komeet opent vier dagen lang winterbar

Print
Mechelen - Nog vier dagen in december en dan is het écht gedaan met de strandbar Komeet op de Cometsite in Mechelen. Na het succes met 20.000 bezoekers afgelopen zomer wordt afgesloten met een winterbar.

Alle tijdelijke activiteiten op de Cometsite aan de Koningin Astridlaan gaan hun laatste maanden in: Padel, Ontpop, The Box en de volkstuintjes van Velt vzw, maar dus ook Komeet. “Vanaf volgend jaar wordt het gebied een bouwwerf voor het woonproject Zorro”, zegt Willem Beeck. Samen met Jan Straetmans en de broers Benjamin en Pieter-Jan Van den Bon vormt hij de organisatie van Komeet.

“Twee zomers lang hebben wij alles op alles gezet om Mechelen een hotspot rijker te maken. We zijn fier en klaar om dit avontuur af te ronden met een Warm Winters Weekend”, stelt Jan Straetmans. Dat vindt plaats van donderdag 7 tot en met zondag 10 december.

Van raclette tot wafels

Strandstoelen en zwembaden maken ditmaal plaats voor warmtebranders, vuurschalen en Zweedse kaarsen. “Beachvolleybal en kubbtornooien worden vervangen door ‘nagelke klop’ en fakkeltochten”, geeft Willem aan. En uiteraard wordt er gezorgd voor glühwein en jenever. De lange overdekte tafel waar je gedurende de zomer kon genieten van de strandbistro wordt omgevormd tot een ‘mega food- en drinkkraam’ met onder meer soepen, raclette, gerookte zalm, kibbeling, ribbetjes en stoofvlees op het menu. Voor zoetekauwen zijn er wafels en pannenkoeken.

Oude bonnetjes weggeven

Bezoekers kunnen hun oude bonnetjes van de zomerbars achterlaten in een box. De organisatoren schenken de waarde daarvan integraal aan vzw Welzijnsschakels. Vrijwilligers zetten zich via die organisatie in voor meer gelijke kansen en tegen uitsluiting door armoede of afkomst. “Zo dragen bezoekers hun steentje bij aan de Warmste Week van Music For Life zonder dat ze het voelen in hun portemonnee”, legt Jan Straetmans uit.

De uitstraling van de bar blijft grotendeels dezelfde. “Wij gaan wel nog meer gebruikmaken van unieke retro verlichtingselementen. Je zal je overal kunnen verwarmen en we zorgen voor overdekte plekken”, zegt Beeck nog. Ook gezinnen met kinderen zijn welkom. Daarvoor denken de heren van Komeet aan fakkeltochten en marshmellows voor boven de vuurtjes. Komeet is op donderdag 7 december open van 16 tot 23u, op vrijdag 8 december van 16 tot middernacht, op zaterdag 9 december van 13 tot middernacht en op zondag 9 december van 13 tot 22u.

http://komeetmechelen.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio