Pallieters kloppen Cercle Brugge tweede keer binnen een maand

Print
Pallieters kloppen Cercle Brugge tweede keer binnen een maand

Foto: BELGA

Lierse blijft verder drijven op zijn wolk, nadat de Pallieters op het eigen Lisp een vijfde opeenvolgende overwinning in de Proximus League grepen tegen promotiekandidaat Cercle Brugge. Een doelpunt van aanvoerder Fréderic Frans volstond voor de Lierenaars om zijn fraaie 15 op 15 te happen.

Met Lierse en Cercle Brugge stonden op het Lisp twee teams tegenover elkaar die het tweede periodekampioenschap uitstekend waren ingestapt. Zo hadden de Bruggelingen op de openingsdag van het tweede competitieluik eerste periodewinnaar Beerschot Wilrijk zowaar een 4-0 pandoering aangesmeerd en wist ook een herboren Lierse zijn belangrijke uitstap in Tubeke tot een goed einde te brengen. Voor de Pallieters was dat intussen de vierde overwinning op rij.

Veel reden tot wijzigen had Will Still dan ook niet. Pierre Bourdin moest tegen zijn ex-club wel geschorst toekijken en dat gaf Issahaku Yakubu nog een keer speelgelegenheid en verder nam de uit schorsing terugkerende Thomas Wils de plaats in van Boubacar Diarra. Vooraan kreeg Aurélien Joachim opnieuw de voorkeur en werd Nico Binst ondanks een uitgelokte strafschop en goal in Tubeke opnieuw naar de bank verwezen.

Het was Cercle Brugge dat heel vroeg in de match de neus aan het venster stak, toen Yagan de bal werd ontfutseld en Crysan met een plaatsbal thuisgoalie Rakovsky een eerste keer op de proef stelde. Maar ondanks iets meer balbezit voor de Bruggelingen waren de betere kansen in die eerste helft toch van Lierse makelij. Zo werd Yagan door Joachim met een listig balletje alleen voor Nardi gezet, maar wist het Brugse sluitstuk diens schuiver met een voetveeg te pareren. Net voor het halfuur leek de openingsgoal dan toch uit de lucht te vallen, toen het leer na hoekschop pardoes voor de voeten van Frans viel. De aanvoerder van de Pallieters was echter te verrast om binnen te tikken. Geen goals dus halfweg na een uiterst matige eerste 45 minuten.

De tweede periode dreef verder op het elan van de eerste. Cercle Brugge opnieuw met veelvuldig balbezit, maar bitter weinig kansen. Maar met het grote verschil dat de eerste echte tegenstoot van de Pallieters deze keer wel raak was. Camargo stak in zijn vrijschop een verraderlijke bots, zodat Nardi nog louter tegen de eigen doelpaal kon afweren. Het vervolg was een koud kunstje voor aanvoerder Frans, die de rebound maar in het lege doel had te leggen. Het met steile ambities aan deze campagne begonnen Cercle Brugge wist meteen wat het te doen stond. Coach Frank Vercauteren reageerde met de inbreng van Tormin en Robail, maar veel meer dan wat fijn stof maken voor de kooi van Rakovsky lukte een ideeënloos Cercle Brugge niet. Al kopte Crysan kort voor sluitingstijd wel nog een keertje nipt naast.

Lierse zelf kwam evenmin nog in de buurt van een tweede geruststellende treffer, maar die bleek ook niet nodig. Met zijn 1-0 van gisteren schreven de Pallieters een vijfde driepunter op rij op. Bang achterom kijken hoeft niet langer voor de Pallieters, die de perfecte start nemen in de tweede periode. De komende weken zal duidelijk worden wat Lierse echt waard is in het tweede competitieluik, maar dat het vertrouwen toeneemt op het Lisp mag duidelijk zijn. Voor de tweede keer binnen een maand nemen de Lierenaars de maat van titelkandidaat Cercle Brugge.

Herbeleef de wedstrijd hier

LIERSE: Rakovsky, Camargo, Frans, Buysens, Yakubu (89’ Weuts), Wils, Ntambwe, Elgabas, Laurent (84’ Bougrine), Yagan, Joachim.

CERCLE BRUGGE: Nardi, Delacourt, Lambot, Taravel, Vanbelle, Gaspar (83’ Robail), Omolo (77’ Tormin), Kone, Crysan, Mercier, De Belder.

DOELPUNT: 69’ Frans 1-0.

GELE KAARTEN: 22’ Laurent, 26’ Delacourt, 66’ Crysan, 68’ Omolo, 73’ Yakubu.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: D’Hondt.

TOESCHOUWERS: 4.000.

MEER VOETBALNIEUWS