© Mats Paelinckx

Juridisch advies aan de pooltafel in de WATT-toren

De WATT-toren op de Mechelsesteenweg in Antwerpen heeft er een nieuwe troef bij. Een advocatenkantoor in Urban Jungle style, mét pooltafel. Een initiatief van enkele jonge Antwerpse advocaten die daarmee het ietwat duffe imago van de advocatuur een hippe upgrade willen geven.

md

Beeldt u zich een traditioneel advocatenkantoor in, en stel u daarna eens voor wat hiervan het totale tegenovergestelde zou zijn. De kans is groot dat uw fantasie in de buurt komt van hoe het advocatenkantoor van de Antwerpse Lawtree-advocaten eruitziet.

Afgelopen week verhuisde Lawtree naar Fosbury and Sons, de prestigieuze en vernieuwende co-working space in de Antwerpse WATT-toren. Dat is de voormalige Electrabel-toren op de Mechelsesteenweg, die vorig jaar helemaal gerenoveerd werd door de projectontwikkelaars L.I.F.E. en Fosbury & Sons. Onder meer Panenka, het productiebedrijf van televisiefiguur Tom Lenaerts, vond er onderdak.

© Patrick De Roo

“Wij hebben al veel ondernemers en bedrijven kunnen overtuigen van onze vernieuwende aanpak”, zegt Joke Seghers van Fosbury and Sons. “Wij hebben afdelingen van de Efteling en Nike die bij ons onderdak hebben gevonden, maar even goed app-bouwers en hippe merken als Odette Lunettes, het brillenmerk van Eline De Munck.”

© Frederik Vercruysse

En dus nu ook een advocatenkantoor dat wil breken met de oude werkwijzen van de stiel. “Veel advocatenbureaus zijn vandaag nog steeds erg statisch, afstandelijk en wollig”, zegt Niels Van den Heuvel van LAWTREE Advocaten. “Noem het gerust ouderwets. Wij willen met deze ‘traditie’ breken.”

Eén van de kenmerken van het Fosbury and Sons-concept is dat de kantoren 7 dagen op 7 toegankelijk zijn. En dat de klok rond. “Wij zien onszelf in de eerste plaats als ondernemers en pas in de tweede plaats als advocaten. Onze cliënten zijn van ’s morgens tot ’s avonds, tijdens de week én in het weekend aan de slag. En dan zouden wij als juridisch adviseur tegen hen moeten zeggen dat ze alleen op weekdagen bij ons terechtkunnen, en dat liefst voor 17u? Nee, dat krijg je vandaag niet meer verkocht. In de juridische markt is er de laatste jaren veel aandacht voor de digitalisering van de advocatuur (chatbots, software,…). Wij juichen deze evolutie toe maar vrezen dat het soms zorgt voor een schijn van toegankelijkheid. Cliënten zijn daarmee niet geholpen. Wij blijven daarom een groot belang hechten aan bereikbaarheid en de persoonlijke relaties met onze cliënten”.

© Frederik Vercruysse

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio