Papegaai kan zelf alle verlichting inschakelen en hoeft daar niet veel voor te doen

Print

Deze papegaai kan zelf alle verlichting inschakelen, en daar hoeft het niet veel voor te doen Video: YouTube

Petra de grijze roodstaartpapegaai houdt wel van een beetje technologie in huis. Zelfs zonder de aanwezigheid van haar baasje kan de vogel met weinig moeite alle lichten inschakelen. En dat allemaal mede dankzij Alexa, de virtuele assistent ontwikkeld door Amazon.

Een video die de gave van Petra in de verf zet, staat sinds woensdag op sociale media. De papegaai hoeft amper één zin van haar baasje na te bootsen om Alexa aan het werk te zetten. “Alexa, all lights on”, laat Petra weten, waarna in een fractie van een seconde alle lichten aanspringen.

Ook nadien blijft de grijze papegaai tegen Alexa babbelen, al zijn de uitspraken nauwelijks van nut voor het product van Amazon. Zo blijft het apparaat opvallend stil wanneer de papegaai onder meer “Wil je fris water?” en “Zeg dat het je spijt” zegt.

Waar de video exact is opgenomen, blijft voorlopig onduidelijk, al zouden grijze roodstaartpapegaaien populaire huisdieren zijn in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Ze worden gemiddeld vijftig tot zestig jaar oud en staan bekend om hun sterke spreekvaardigheid en grote woordenschat. Ook op het internet kent de vogelsoort alvast veel succes: op twee dagen tijd hebben al tienduizenden mensen de beelden bekeken.

MEEST RECENT