De leggings hebben hun beste tijd gehad, maar deze broek is hipper dan ooit

Foto: Instagram

Mode

De leggings hebben hun beste tijd gehad, maar deze broek is hipper dan ooit

Print
De sportieve trend en de leggings zijn al lang over hun hoogtepunt heen. Jeans is aan een stevige comeback bezig, en dan vooral de retro-modellen met een hoge taille.

Twee jaar geleden zagen we voor het eerst de vintage Levi's met hoge taille op de catwalk tijdens de show van het Franse label Vetements op Paris Fashion Week. "Dit is het moment waarop jeans plots weer cool werd", vertelt Elizabeth von der Goltz van luxewebshop Net-a-Porter. De jeans werd toen verkocht voor 1200 euro en ging vlot over de toonbank van de luxueuze shoppingsite. 
 

 

Sindsdien is jeans aan een opmars bezig. Het lijkt of jeans de trend van de sportieve broeken en leggings helemaal heeft overgenomen. Merken als Calvin Klein, Balenciaga en natuurlijk Vetements kiezen ook steeds vaker voor jeans en helpen zo aan de comeback en de 'denim revolution'. Volgens data van technologiebedrijf Edited groeide de jeansmarkt voor vrouwen in de eerste helft van 2017 met met 79 procent in vergelijking met de eerste helft van 2016. Ter vergelijking: de verkoop vab leggings steeg met 35 procent. 

"Vooral vintage 90s-modellen zijn populair", bevestigt Karyn Hillman van Levi's, waarbij ze verwijst naar het populaire Wedgie-model met hoge taille. Maar niet alleen Levi's, ook andere jeansmerken krijgen steeds meer vraag naar authentieke vintage-modellen.  

 

 

Wat dan wel weer nog een overblijfsel is van de sportieve trend en de leggings is de liefde voor 'stretch'. "Naast de vintage-look en stoere stoffen is stretch heel populair, ook bij mannenmodellen", vertelt Jen Sey van Levi's. "Comfort is een blijver, veel meer dan vroeger. Vrouwen dragen hun jeans graag strakker, dus die moet meer dan ooit comfortabel zitten, zelfs met een retro of stoerdere look." 

Jeans heeft dus de plek van de leggings helemaal ingenomen. De retro-look, comfortabele fit en het feit dat jeans dagelijks gedragen kan worden, maakt het tot een heel populair kledingsstuk, ook bij vrouwen. "Vrouwen kozen een legging voor een brunch bij vriendinnen, maar niet voor op het werk en ook niet voor een zaterdagavond. Een jeans kan op al die gelegenheden wel," besluit Sey. 

NIET TE MISSEN