Dit zijn de winnaars van de eerste Belgian Fashion Awards

Foto: AFP / Instagram

Mode

Dit zijn de winnaars van de eerste Belgian Fashion Awards

Print
België heeft nu ook zijn eigen modeprijzen. In Antwerpen werden de eerste Belgian Fashion Awards uitgereikt, een initiatief van de modesector om gevestigde en veelbelovende modetalenten uit eigen land meer erkenning te geven. De grote winnaars zijn Dries Van Noten en Raf Simons, maar er waren ook prijzen voor modemerk van het jaar of opkomend talent.

De allereerste Belgian Fashion Awards moeten de verschillende aspecten van de Belgische modewereld in de schijnwerpers plaatsen en de erkenning geven die ze verdienen.

Er werden prijzen uitgereikt in zeven categorieën en dit zijn ze allemaal:

1. De Juryprijs: Dries Van Noten 

Een honderdste defilé in Parijs en een boek over deze honderd shows, maakten van 2017 het jaar van Dries Van Noten. 

 

2. Het modemerk van het jaar: Marie Jo

Het publiek koos deze winnaar uit een shortlist van 24 merken die zich dit jaar onderscheiden hebben van de rest. 

 

For women who are always on the move. #mariejo #lingerie #everydayheroines

Een bericht gedeeld door Marie Jo (@mariejolingerie) op

 

3. Veelbelovend afgestudeerd modetalent: Rushemy Botter

In onze zeven grote Belgische modescholen ging Belgian Fashion Awards op zoek naar opkomend talent.  De award gaat naar Rushemy Botter van de Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Hij zette met zijn mannencollectie een fris en hedendaags modebeeld neer dat op een creatieve manier een hommage brengt aan Curaçao.

 

4. Ondernemer van het jaar: Komono

De horloges en brillen van Komono worden wereldwijd gedragen. Het merk wordt in meer dan vijftig landen verkocht en opende, na Antwerpen in september, een tweede boetiek in Brussel. Genoeg om in de prijzen te vallen dus. 

 

Connecting all the Elements with the Phoenix Sahara sunnies and the new Estelle Deco watch. #komono

Een bericht gedeeld door KOMONO | Vision + Timing (@komono) op


5. Ontwerper van het jaar: Raf Simons 

Als creatief directeur van Calvin Klein maakte Raf Simons het merk opnieuw "tot een van de meest gewilde modelabels", omschreef de jury. 

6. Opkomend talent van het jaar: Façon Jacmin

De tweeling Ségolène en Alexandra Jacmin kreeg een prijs voor hun unieke visie en aanpak. Façon Jacmin creëert "dé denim wardrobe voor vrouwen".  "Ze brengen hun tijdloze en veelzijdige creaties uit Japanse denim op een originele manier tot bij de consument, en verdienen daarom een prijs", aldus de jury. 

 

7. Professional van het jaar: Inge Grognard 

Website Business of Fashion benoemde haar dit jaar tot één van de 500 meest invloedrijke modemensen ter wereld. Deze make-up artist heeft de afgelopen dertig jaar met haar conceptuele make-up tal van trends en tendensen neergezet en blijft de volgende generaties inspireren. 

NIET TE MISSEN