Raf Simons en Dries Van Noten gehuldigd tijdens eerste ‘Belgian Fashion Awards’

Dries Van Noten valt in de prijzen. Foto: Ellen Bogaert

Raf Simons en Dries Van Noten gehuldigd tijdens eerste ‘Belgian Fashion Awards’

Print
Antwerpen -

Donderdagavond vonden de ‘Belgian Fashion Awards 2017’ plaats in de Waagnatie in Antwerpen. Onder meer Raf Simons en Dries Van Noten vielen in de prijzen.

Raf Simons en Dries Van Noten gehuldigd tijdens eerste ‘Belgian Fashion Awards’
Ook Raf Simons mocht een award komen afhalen. Foto: Ellen Bogaert

De awards belonen volgens de organisatie “jong talent en gevestigde waarden uit de Belgische modewereld”. In het kader van de Fashion Talks in Antwerpen sloegen Flanders DC, Le Vif Weekend, Knack Weekend en MAD de handen in elkaar voor de organisatie van het evenement. Er werden awards toegekend in zeven categorieën.

Dries Van Noten ging aan de haal met de juryprijs, die wordt toegekend voor het geheel van zijn carrière.”Zijn reputatie is internationaal, zijn talent is ontegenzeglijk verbonden met Antwerpen”, klonk het bij de jury. Het werk van Raf Simons viel het afgelopen jaar bijzonder in de smaak bij de jury, want hij kreeg de titel Designer of the Year op zijn borst gespeld, omdat hij “als creatief directeur Calvin Klein opnieuw tot een van de meest gewilde modelabels maakte”.

Marie Jo Lingerie kaapte de Fashion Brand of the Year-award weg. Komono werd bekroond als Entrepreneur of the Year, Façon Jacmin als Emerging Talent of the Year, Inge Grognard als Professional of the Year en Rushemy Botter tenslotte als Most Promising Graduate van de Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen.

DOEN!