Seefbier vindt horecapartner, stadsbrouwerij opent in december

Foto: JHS

Seefbier vindt horecapartner, stadsbrouwerij opent in december

Print
Antwerpen -

Het was een moeilijke bevalling voor de Antwerpse Brouw Compagnie: het vinden van een geschikte partner die het horecagedeelte in hun nieuwe stadsbrouwerij op zich wil nemen. Maar nu is het dus zo ver.

Op 16 december opent de Seefbrouwerij in het Noorderpershuis exclusief de deuren voor haar duizend crowdfunders. Het weekend erop is het grote publiek aan de beurt. Vanaf dan zal de brouwerij elke vrijdag en zaterdag vrij toegankelijk zijn en kun je er als bezoeker genieten van een pint én een maaltijd in de brouwzaal.

“Het heeft ons moeite gekost om een partner te vinden die het horecagedeelte op zich wilde nemen”, vertelt oprichter Johan Van Dyck. “We wilden eigenlijk deze zomer al openen, maar toen puntje bij paaltje kwam, kregen we de zaken niet rond met de partner die we voor ogen hadden.”

Ervaring bij Bar Paniek

In het nabijgelegen Bar Paniek botste hij bij toeval op Thierry Bouwens, Bastiaan Beszelsen en Charlotte Jacobs. “Ik kwam er om raad te vragen bij het bouwen van een toog. De drie reageerden toen heel enthousiast en wilden graag mee in het verhaal stappen. Op dit ogenblik zijn ze volop aan het bouwen in de brouwzaal. Daarin hebben ze overigens veel ervaring opgedaan bij onder meer Time Circus. Wat zij doen, is helemaal onze stijl: toegankelijk en tof. Ook de keuken die ze zullen verzorgen is van die aard: eenvoudig en lekker.”

Maar daarop is het dus nog even wachten. Ter compensatie verrast de brouwerij daarom binnen een week met een nieuw bier: “een donker winterbier, op veelvuldige vraag van onze crowdfunders”, lacht Van Dyck.

DOEN!