Komt nieuwe film van topregisseur Martin Scorsese niet eens meer in de cinema?

Martin Scorsese. Foto: AFP

Komt nieuwe film van topregisseur Martin Scorsese niet eens meer in de cinema?

Print

Het zijn vreemde tijden voor de filmindustrie. Waar een film van topregisseur Martin Scorsese tot enkele jaren geleden garant stond voor maanden van bioscoopvertoningen, is dat tegenwoordig allesbehalve zeker. De nieuwste film van Scorsese, ‘The Irishman’, zal hoogstwaarschijnlijk heel kort of zelfs helemaal niet op het witte doek te bewonderen zijn. Scorsese sloot immers een overeenkomst met Netflix en die is zoals bekend niet happig op bioscoopreleases.

De opnames van de gangsterfilm, met Robert De Niro, Joe Pesci, Al Pacino, Harvey Keitel en Anna Paquin in de hoofdrollen, zijn al bezig in New York. Hoewel de release pas in 2019 wordt verwacht, wordt er nu al flink gepalaverd over het al dan niet uitbrengen van de film in de bioscoop. Netflix bevestigt noch ontkent of The Irishman een bioscooprelease krijgt. “Het is veel te vroeg om daarover iets te zeggen”, zo liet Julie Fontaine van Netflix onlangs weten aan Variety.

Gezien Scorsese bekendstaat als een fervent liefhebber van een release op het witte doek, is het volgens IndieWire vreemd dat de streamingdienst weigert te bevestigen dat er een bioscooprelease komt. Volgens bronnen die dichtbij de productie staan, zijn Scorsese en Netflix overeengekomen dat de film twee weken in de bioscopen te zien zal zijn alvorens hij naar de beeldbuis verhuist, maar dat is niet officieel bevestigd.

Twee weken in de cinema is het minimum om in aanmerking te komen voor de Oscars. In het verleden gebruikte Netflix al dezelfde techniek voor Okja, The Meyerowitz Stories en zeer recent nog voor Mudbound, die vanaf vrijdag op de streamingdienst te zien is.

MEEST RECENT