Moeder deelt hartverscheurende video van dochter (2) die lijdt aan zware tumor: “Help ons deze nachtmerrie te stoppen”

Print

Moeder deelt hartverscheurende video van dochter (2) die lijdt aan zware tumor: “Help ons deze nachtmerrie te stoppen” Video: Facebook

Het zijn aangrijpende beelden die de Engelse moeder Ellena Martin uit Whitstable heeft gedeeld op Facebook. Haar tweejarige dochter Poppy lijdt sinds juli vorig jaar aan kanker en moest sindsdien al zestig chemobehandelingen ondergaan. Ze hoopt nu via crowdfunding geld in te kunnen zamelen om een speciale behandeling in de Verenigde Staten te bekostigen.

Moeder deelt hartverscheurende video van dochter (2) die lijdt aan zware tumor: “Help ons deze nachtmerrie te stoppen”
Moeder Ellena Martin en haar dochtertje Poppy.

Het gaat om neurofibromatose, een erfelijke aandoening die vooral de huid- en het zenuwweefsel aantast. In het geval van Poppy resulteerde het in een tumor die achter haar linkeroog groeide en haar zelfs deels blind maakte. De tijd dringt bovendien, aangezien ook het rechteroog van de peuter in gevaar komt.

Eind oktober plaatste de moeder de emotionele video met haar dochter op Facebook. Die bestaat voornamelijk uit een reeks foto’s die gedurende haar lijdensweg werden genomen. Het gaat dan ook om een zeer zware behandeling. Sinds de dokters de aandoening hebben vastgesteld, heeft ze bijna elke week een chemokuur gekregen.

“Dachten eerst dat het verkoudheid was”

Doordat de kosten voor haar verzorging zodanig hoog oplopen, besloten haar ouders Robbie Shields en Ellena Martin om geld in te zamelen via crowdfunding. In totaal hopen ze 300.000 dollar in te kunnen zamelen voor een speciale behandeling die enkel in de Verenigde Staten te verkrijgen is.

Moeder deelt hartverscheurende video van dochter (2) die lijdt aan zware tumor: “Help ons deze nachtmerrie te stoppen”
Poppy heeft al zestig chemobehandelingen ondergaan.

“Poppy was vijftien maanden oud toen het leek alsof ze een lui oog had”, vertelde de moeder aan Daily Record. “Ik vertelde het aan mijn moeder, maar we dachten dat het vermoedelijk te wijten was aan een verkoudheid. Na enkele dagen wachten, zagen we dat het nog steeds niet beter werd en vertrokken we naar het ziekenhuis. Daar zagen de dokters dat er een tumor achter het oog van Poppy zat.”

Topchirurg in Verenigde Staten

Martin wist dat indien de laatste chemotherapie voor Poppy niet goed zou aflopen, haar opties bijzonder klein zouden zijn. Daarom begon ze wat research te doen op het internet en kwam ze uiteindelijk uit bij een topchirurg in de Verenigde Staten die wel nog hulp zou kunnen bieden. “Momenteel heeft ze vooral slaapproblemen”, vervolgde ze. “Volgens de dokters zou het komen door de hoofdpijn die de tumor heeft veroorzaakt.”

Enkele weken geleden ging de Just Giving-pagina van het gezin online. “Ik ben op zoek naar hulp die ons naar de juiste dokters kan leiden om deze levensbedreigende nachtmerrie te laten stoppen”, klinkt het onder meer. “In het Verenigd Koninkrijk zou de tumor onbehandelbaar zijn. De tumor heeft al een groot deel van haar zicht van haar linkeroog weggenomen en groeit nu verder naar haar rechteroog. Help alsjeblieft onze kleine prinses om haar een leven zonder deze kwaadaardige ziekte te bieden.” Intussen is al meer dan 20.000 pond gedoneerd voor de behandeling.

MEEST RECENT