© Telegraaf.nl

Nederlander verdacht van minstens 3 gruwelmoorden in Amsterdam

Amsterdam zit met een seriedoder. Sjonny W. (44) werd al verdacht van twee moorden en nu schuift het Openbaar Ministerie hem ook de moord op de 26-jarige Monique Rossien in de schoenen. De man zit sinds juni in de cel maar weigert verklaringen of bekentenissen af te leggen. Intussen zijn ook andere dossiers van onder het stof gehaald om te zien of er een link kan worden gelegd met W.

tg

Monique Roossien (26) werd in 2003 brutaal vermoord. Doodgeslagen, zo wees de autopsie uit. Het lichaam van de 26-jarige verslaafde prostituee uit Groningen werd gevonden bij het IJmeer. De dader is nooit gevonden.

© Telegraaf.nl

Maar nu is Sjonny W., huisschilder maar vooral een man van twaalf stielen en dertien ongelukken, in verdenking gesteld voor de feiten. Hij weigert voorlopig verklaringen af te leggen.

W. zit al sinds de zomer in de gevangenis. Hij werd toen opgepakt voor de verdwijning van de 30-jarige Sabrina Oosterbeek. Zij verdwen spoorloos in maart van dit jaar. De politie gaat ervan uit dat ze vermoord is, maar haar lichaam is nooit gevonden. Vorige maand nog werd de Gaasperplas in Amsterdam-Zuidoost doorzocht door duikers van de politie, maar zonder resultaat.

In stukken gesneden

Oosterbeek verliet in de nacht van 7 op 8 maart haar woning aan het Geldershoofd in Amsterdam-Zuidoost. Dat is te zien op camerabeelden. Daarna is niets meer van haar vernomen. De vrouw was jarenlang verslaafd aan harddrugs. Ook werd bij haar borderline geconstateerd.

W. zou de laatste zijn geweest met wie zij contact heeft gehad. Ook werd hij later gezien met haar fiets.

© Telegraaf.nl

Op basis van DNA-materiaal werd hij intussen ook gelinkt aan de dood van de Roemeense Mirela Mos (30) in 2004. Haar lichaam werd in stukken gesneden en is teruggevonden in verschillende vuilniszakken in Amsterdam-Zuidoost. Getuigen zagen W. in de buurt met zware en ‘stinkende’ vuilniszakken zeulen.

Sjonny W. heeft zowel met de Roemeense als met Sabrina Oosterbeek seks gehad voor ze werden vermoord, zo wees onderzoek uit.

Linda Roossien, de zus van Monique, zegt in De Telegraaf dat ze gebeld werd door een familierechercheur van de politie Amsterdam. “Ik wist niet wat ik hoorde. Eigenlijk heb ik nooit durven hopen op een doorbraak. De moord op Monique leek zo’n hopeloze zaak.”

Justitie haalt nu ook andere oude onopgeloste moord- en/of verdwijningsdossiers waarin jonge vrouwen betrokken zijn van onder het stof om te zien of er linken kunnen gelegd worden met de aangehouden Amsterdammer.

© Telegraaf.nl

MEER OVER Amsterdam