Scoor uw wekelijkse dosis muziek in de Kempen

Print

The Charm The Fury (Oud-Turnhout) Foto: GVA

Muziekliefhebbers komen dit weekend weer ruimschoots aan hun trekken in de Kempense regio. Of u nu de voorkeur geeft aan klassiek, blues, rock of kleinkunst, er is voor elk wat wils. Tien welluidende tips.

1. Le Manou

Wat: Manou Maerten is West-Vlaamse van geboorte, maar groeide op in Durbuy. Ze heeft net een EP uit: ‘L'Homme’. Daarin mixt ze elektro met klassieke muziek. Benieuwd? Ze komt de EP voorstellen tijdens het clubconcert in Barzoen.

Praktisch: vrijdag 17 november om 21u in Barzoen, café in de Warande, Warandestraat 42 in Turnhout

Prijs: gratis

 

2. Mols schlagerfestival

Wat: Muziekfestival voor jong en oud met Nederlandse en Vlaamse Schlagerartiesten. Liefhebbers mogen zich verwachten aan optredens van hun muzikale helden zoals Gebroeders Ko, Willy Sommers, Corry Konings, Bart Kaell en Yves Segers.
Praktisch: vrijdag 17 november om 19.30u in de verwarmde feesttent op de voetbalterreinen van KFC Mol, Boeretang in Mol

Prijs: 25 euro

 

3. Euryanthe

Wat: Euryanthe neemt je mee op een muzikale chocoladereis door tijd en ruimte. Dit alles wordt omlijst met populaire, soms grappige liedjes over deze zoete zonde. Zowel Monteverdi, Passerau als Jacques Brel passeren de revue, afgewisseld met toepasselijke nummers als ‘Chocolat is love’ en ‘Candy man’, om er maar enkele te noemen.

Praktisch: vrijdag 17 en zaterdag 18 november om 20.15u in zaal ’t Getouw, Molenhoekstraat 2 in Mol

Prijs: 12 euro

 

4. Brass meets voices

Wat: De fanfare Sint-Catharina onder leiding van Eddy Chrisostomos speelt deels samen, deels afwisselend met het getalenteerd Hoogstraats dameskoor Marcanto onder leiding van Anke Seeuws.

Praktisch: zaterdag 18 november om 20u in de Rabboenizaal, Antoon de Lalaingstraat in Hoogstraten.

Prijs: 10 euro

 

5. Markant @ the Movies

Wat: Vocaal Ensemble Markant rolt de rode loper uit voor een avondje vol filmmuziek tijdens het concert Markant @ the Movies. Laat u meevoeren: hoog op de Zwitserse Alpen, diep in het Braziliaanse oerwoud en in het hart van de stad die nimmer slaapt. 

Praktisch: zaterdag 18 november om 19.30u in CC ’t Schaliken, Grote Markt 35 in Herentals

Prijs: 12 euro

 

6. Burkina Rock

Wat: Lokale rockbands treden op ten voordele van de bouw van het College Agnes Willems, een Balens project in Tansila (Burkina Faso). Op de affiche staan de Hukkelfukkers (Kempense ‘vettezakkerock’ in een sappig Lichtaarts dialect), Freak (een vierkoppige band die met veel goesting rock, funk en pop combineert), en de punkrock-covergroep The All Star Wedding Band.

Praktisch: zaterdag 18 november om 20u in VC De Kruierie, Bevrijdingsstraat 1 in Balen

Prijs: 6 euro

 

7. Folkbal

Wat: Een onvervalst folkbal met het folkorkest van de muziekacademie van Herentals en met Les Bottines Artistiques ten voordele van www.moveforparkinson.be.

Praktisch: zaterdag 18 november om 20u in PC Sint-Pieter, Kerkplein 3 in Lille

Prijs: 10 euro

 

8. Aauw IJzer

Wat: Our Hate, Hard Resistance, Spoil Engine en The Charm The Fury: vier snoeiharde metalbands, waarvan niet minder dan twee met een vrouwelijke frontman. Na het overdonderende succes van vorig jaar met de echte oude ijzeren mannen van Pro Pain hopen de organisatoren ook dit jaar weer op een talrijke opkomst en zinderende avond.

Praktisch: zaterdag 18 november om 20u in OC De Djoelen, Steenweg op Mol 3 in Oud-Turnhout

Prijs: 15 euro

 

9. Mi Cara Cara ontmoet Günther Neefs

Wat: Voor het derde jaar op rij zijn de leden van gemengd koor Mi Cara Canta uit Mol-Millegem gastvrouwen en -heren in Schouwburg Rex. Voor de pauze brengt het koor een gevarieerd programma vol klassieke hits, drie- en vierstemmig uitgevoerd. Na de pauze krijgen ze gezelschap van Vlaanderens mooiste mannenstem, niemand minder dan Günther Neefs.

Pratisch: zaterdag 18 november om 20.15u in schouwburg Rex, Smallestraat 2 in Mol.

Prijs: 15 euro

 

10. Vlucht mee in muziek

Wat: Wereldmuziek, gebracht door muzikanten-vluchtelingen uit diverse landen, en poëzie die je bij de keel grijpt. Oedspeler Hussein Rassim (Irak), violist Salah JaRadeH (Irak), gitarist Movaffaq en zanger Moein Farayan (Afghanistan) brengen voor 11.11.11 een onvergetelijk namiddagconcert.

Praktisch: zondag 19 november om 14.30u in de Assenberghoeve, Asberg 2 in Westerlo

Prijs: 15 euro.

WAT TE DOEN IN ANTWERPEN