Snapchatter reageert in video na rellen: “Ik wil terugkeren naar Brussel”

Print

Snapchatter reageert in video na rellen: “Ik wil terugkeren naar Brussel”

De Franse snapchatter ‘Vargasss92’ heeft in twee video’s op Snapchat gereageerd na de rellen in Brussel. Hij liet weten dat het gros van zijn fans zich correct gedroeg, maar dat de sfeer omsloeg door twee à drie mensen die zich hadden gericht tot de politie. Hij is ook van plan om terug te keren naar Brussel “als alles wat beter georganiseerd is”.

Enkele honderden jongeren kwamen woensdagnamiddag bijeen op het Muntplein in Brussel om de internetster in levenden lijve te ontmoeten. Daar had de Fransman een dag voordien toe opgeroepen via zijn sociale media. Toen de politie echter een cordon rond ‘Vargasss92’ vormde, liep het fout. Enkele jongeren, voornamelijk tussen amper elf en zestien jaar oud, konden alsnog doorbreken en in zijn richting lopen. Nadien zorgden de jongeren voor enorme schade aan de stad. Winkels werden geplunderd, auto’s en ramen vernield.

De politie kon in totaal 31 mensen oppakken, waaronder ook de snapchatter. Later die avond werd hij opnieuw vrijgelaten. Hij verontschuldigt zich voor alle problemen die hij heeft veroorzaakt in de hoofdstad. “Ik heb zes uur naar Brussel gereden om uiteindelijk vijf uur in het politiecommissariaat te zitten”, vertelde hij in een van de video’s. “Ik heb meer tijd gespendeerd bij de politie dan bij jullie.”

De rellen gaan hem echter niet tegenhouden om in de toekomst terug te keren naar Brussel voor een bijeenkomst met zijn fans. “Het zal dan wel beter beveiligd en georganiseerd moeten zijn”, besluit hij nog.

MEEST RECENT