© Marc Van Hecke

© fvv

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Kenny De Ketele en Moreno De Pauw autoritaire leiders na tweede dag op Gentse Zesdaagse

Op de eerste avond van de Gentse zesdaagse leek het er op dat Kenny De Ketele en Moreno De Pauw aan een plezierreis waren begonnen na een handvol overwinningen. Dinsdagnacht gooiden de Franse wereldkampioenen Morgan Kneisky en Benjamin Thomas echter meteen een bommetje waardoor de spanning terugkeerde. Maar De Ketele en De Pauw bevestigden hun status op de tweede dag en blijven autoritair leider.

fdg

Op de tweede wedstrijddag bleven de Fransen de Belgen bestoken, maar die beten fel van zich af. De Pauw temde Kneisky en zette een tot de nok gevuld Kuipke op stelten. In de chronorit over de baanronde blijven Kenny De Ketele en snelle haas Moreno De Pauw een niet te kloppen duo. Met een tijd van 8.47. benaderden ze het baanrecord (8.45.) tot op een zucht. Ook nu moesten de Fransen met de dichtste ereplaats tevreden zijn. De Ketele-De Paus versierden als eerste ploeg een bonusronde en begonnen met voorsprong aan de ploegkoers over 45’.

“Alles verloopt perfect tot nu toe”, zegt De Ketele. “Punten sprokkelen, was de eerste opdracht en dat hebben we gedaan. De komende dagen mogen we nog heel wat weerwerk verwachten.”

Nederlanders tonen hun tanden

De jonge Belgen Lindsay De Vylder en Robbe Ghys, die de puntenkoers won, lieten ook op dag twee een heel sterke indruk. De eerste ploegkoers van de tweede avond was net als gisteren voor onze Noorderburen Yoeri Havik en Wim Stroetinga, die zich steeds nadrukkelijker tot podiumklanten opwerken.

Gerben Thijssen wint scratch

Europees kampioen afvalling Gerben Thijssen kende een moeilijke avond dinsdag, maar herpakte zich gisterenavond goed. De jonge Limburger won de scratch voor Moreno De Pauw en Elia Viviani.

De chronorit over de 500m bevestigde de status van De Ketele-De Pauw, die opnieuw het baanrecord (26.65.) benaderden en strandden op 26.66.

Robbe Ghys en Lindsay De Vylder winnen korte ploegkoers

Lindsay De Vylder en Robbe Ghys wonnen tot slot de korte ploegkoers over 20’ en deden een uitstekende zaak in het klassement. De jonge Vlaamse leeuwen versierden een bonusronde en komen mee in de nulronde.

Scartezzini en Scotson ziek

In de eerste ploegkoers van dag twee holden de Italianen Elia Viviani en Michele Scartezinni opnieuw achter de feiten aan. Er is een reden voor aangezien Scartezzini ziek is en moest overgeven. Aangezien ook Callum Scotson met een zware verkoudheid sukkelt, bestaat de kans dat beide renners geneutraliseerd worden. Een nieuw samengestelde ploeg Cameron Meyer en Elia Viviani behoort tot de mogelijkheden.

De stand na de tweede dag

1. DE KETELE-DE PAUW 146 punten, 2. Kneisky-Thomas 126, 3. Havik-Stroetinga 108, 4. DE VYLDER-GHYS 104, op 2 ronden 5. Meyer-Scotson 27, op 3. 6. Grasmann-Hester 26, op 4 ronden 7. VERGAERDE-Stöpler 34, 8. Stewart-Wood 39. op 5 ronden 9. Lampater-THIJSSEN 79, 10. RICKAERT-Pieters 715, op 9 ronden 11. Viviani-Scartezzini 63, 12. Marguet-Pijourlet 11.

Vastgoed

Jobs in de regio