Ex-renner blijft achter uitspraken over mechanische doping Cancellara staan, filmpjes blijven opduiken

Voormalig profwielrenner, Phil Gaimon, heeft op dinsdag in een statement geschreven dat hij achter zijn uitspraken over de Zwitser Fabian Cancellara blijft staan. De Amerikaan beschuldigde Cancellara ervan een ingebouwd elektrisch motortje in zijn fiets te hebben. Gaimon wil ‘Draft Animals’, het boek waarin hij de beschuldigingen neerschreef, dan ook niet uit de rekken halen. Cancellara had eerder gevraagd om dat wel te doen.

“In ‘Draft Animals’ heb ik een goed gedocumenteerd gerucht herhaald en zo heb ik dat ook voorgesteld,” begint hij zijn statement. “Ik blijf dan ook bij mijn standpunt. Iedereen die het boek effectief zou openen, zou beseffen dat het alles behalve om een beschuldiging gaat. Al zet je een geweer tegen mijn hoofd, dan nog zou ik achter mijn uitspraken blijven staan.”

De Amerikaan zegt dan ook dat hij in zijn boek nooit heeft beweerd bewijzen te hebben. Daarom vindt hij dat het boek niet uit de rekken hoeft. Cancellara denkt daar anders over: hij wil dat het boek wel uit de rekken gehaald wordt.

LEES MEER: UCI gaat overwinningen van Fabian Cancellara onderzoeken na nieuwe geruchten over motortje

Opmerkelijke video

Gaimon is overigens niet de eerste die Cancellara in verband brengt met mechanische doping. Enkele jaren geleden zoemde het gerucht ook al rond dat de Zwitser met een ingebouwd motortje enkele klassiekers op zijn naam had geschreven.

Onder meer ex-Rondewinnaar Jacky Durand maakte in 2010 al zijn beschuldigingen hard met een opmerkelijke video die in België overigens tot op heden nog niet was opgepikt. Zeker de moeite waard om te bekijken:

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio