-

Terreurdreiging voor match Rode Duivels na tip uit Marokko

Print
Terreurdreiging voor match Rode Duivels na tip uit Marokko

Foto: Photo News

Terwijl de Rode Duivels gisteravond voor 21.000 supporters speelden tegen Japan, hing boven het Jan Breydelstadion in Brugge de dreiging van een terreuraanslag. Rond halfzes, zo’n drie uur voor de match zou beginnen, liep vanuit Brussel het bericht binnen dat mogelijk een aanslag op til was. Vanuit Marokko kwamen berichten naar ons land die het hadden over een aanval in een voetbalstadion in België.

“Aangezien er slechts één wedstrijd gespeeld werd, was het meteen alle hens aan dek”, zegt Brugs burgemeester Renaat Landuyt. “We hebben wel serieus getwijfeld om de wedstrijd volledig te annuleren. De dreiging was dan ook echt ernstig. Maar in samenspraak met het OCAD en de organisatoren lieten we die toch doorgaan.”

Er werden wel meteen verscherpte controles opgetrokken. Zo werden er metaaldetectors en explosievenhonden ingezet bij de fouilleringen van de supporters. Gewapende politiemensen werden ook op strategische plaatsen geposteerd. Ook op de Heizel werd een controle uitgevoerd, al was dat vooral om geen enkel risico te nemen.

Tijdens de controles werden geen verdachte zaken vastgesteld. In de loop van de wedstrijd kreeg de politie uiteindelijk het geruststellende resultaat van de dreigingsanalyses van het OCAD.

“Heel wat supporters misten een deel van de wedstrijd”, zegt Dirk Van Nuffel, korpschef van de Brugse politie. “Deels omdat het verkeer heel moeizaam verliep. Alle supporters volgden hun gps en hielden geen rekening met de aanwijzingsborden. Maar ook de verscherpte controles zorgden voor vertragingen. We hopen wel op het begrip van de fans voor de genomen veiligheidsmaatregelen.”

De Rode Duivels wonnen de wedstrijd met 1-0 na een doelpunt van Lukaku.

MEEST RECENT