En dan blijkt dat je favoriete onenightstand naast je zit in ‘De Slimste Mens’

En dan blijkt dat je favoriete onenightstand naast je zit in ‘De Slimste Mens’

Print

De sympathieke Katrin Lohmann moest maandag de duimen leggen tegen Björn Soenens en Filip Peeters. Nu waagt Dina Tersago haar kans. Zal Björn zijn zenuwen onder controle kunnen houden? Kan Filip zijn tweede titel verzilveren? En hoe reageren de kandidaten als blijkt dat één van hen de andere opgaf als “favoriete onenightstand”?

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

LEES OOK.Wanneer Michel Van Den Brande nog straffer wordt dan Super Mario in ‘De Slimste Mens’

Wie was de nieuwkomer?

Filip Peeters en Björn Soenens krijgen gezelschap van Dina Tersago. Het 38-jarige Vlaamse model is vooral bekend als Miss België van 2001 en als gastvrouw bij ‘Sterren op de Dansvloer’ en ‘Boer zoekt Vrouw’. Ze ziet het helemaal zitten om te winnen, terwijl haar zoontje Thor achter de schermen op haar ligt te wachten. “Ik ben echt een grote fan van het programma. Ik ben heel blij dat ik hier zit!” zegt ze enthousiast.

Hoewel ze haar kansen niet hoog inschat, is ze wel aan het studeren geslagen. “Toen ik zwanger was heb ik altijd een foto genomen van interessante artikels en die opgeslagen. Een stuk of 400 foto’s. Die heb ik allemaal opnieuw bekeken”, geeft Dina toe. “En mijn nichtje is mij geschiedenis les komen geven!” Dat belooft.

En dan blijkt dat je favoriete onenightstand naast je zit in ‘De Slimste Mens’
Foto: VIER

Wie zetelde in de jury?

Philippe Geubels en zijn Nederlandse compagnon Jandino Asporaat zijn er klaar voor om zonder haartooi en met een straffe portie humor de aflevering op te leuken. “Het is echt prachtig. Net een zwart-witfoto van een tweeling”, lacht Erik. “We verschillen ook niet zo veel”, vindt Philippe. “We zijn even oud. Het enige verschil is: hij praat sneller en ik mag discotheken binnen.” Nog één verschil, Jandino had de moppen over de tanden van Erik duidelijk nog nooit eerder gehoord.

En dan blijkt dat je favoriete onenightstand naast je zit in ‘De Slimste Mens’
Foto: VIER

Welke bekentenis hadden we niet zien aankomen?

Ooit heeft Dina Tersago verklapt dat haar favoriete onenightstand Filip Peeters was. En dat komt uiteraard naar boven tijdens ‘De Slimste Mens’. Meteen begint ze te giechelen, wanneer de acteur naast haar zit. Die herinnert het zich nog al te goed...

En dan nog een opmerkelijke bekentenis: Dina en Philippe Geubels hebben al gekust. Voor hun werk, tijdens ‘Mag ik u kussen?’, maar toch staat het nog in het jurylid zijn geheugen gegrift. Voor Dina is het iets moeilijker om het zich opnieuw in te beelden. “Ik kan het me wel niet meer herinneren. En het was ook heel snel voorbij!” lacht ze.

Wat was de meest schaamteloze mop?

- Philippe: “Mijn schoonmoeder is overleden.”

- Erik: “Wat had ze?”

- Philippe: “Wat ze had? Niet veel, wat geld, wat juwelen...”

- Jandino: “Jij hebt echt geen schaamte, hé!”

Toch kwam de meest schaamteloze mop misschien wel van de hond van Filip Peeters, die mee backstage mocht, maar daar een onverwacht ‘cadeautje’ achterliet.

Wie was voor minstens één dag De Slimste Mens Ter Wereld?

Opnieuw drie sterke kandidaten. De puzzelronde zorgde echter voor een black-out bij Björn. Filip ging met al zijn seconden lopen, waardoor de Amerikakenner een onverwachte achterstand opliep. Nadat Björn ook bij zijn vraag in de laatste ronde maar twee trefwoorden kon vinden, was het snel duidelijk dat hij de finale mee zou spelen. Dina had met het laatste trefwoord nog vijftig seconden kunnen verzamelen, maar dat lukte haar niet. Net zoals maandag mocht Filip Peeters zichzelf zo tot ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ kronen. De eindstand: Dina (359), Filip (405) en Björn (200).

En dan blijkt dat je favoriete onenightstand naast je zit in ‘De Slimste Mens’
Foto: VIER

Hoe verliep de finale?

Dina Tersago had een straffe voorsprong op Björn. Dat zorgde voor extra zenuwen bij de journalist, die zich dapper probeerde te verweren. Met slechts 16 seconden op zijn teller, terwijl Dina er nog warmpjes bijzat met ongeveer 200 seconden, begonnen ze aan de laatste vraag. “Welke vijf films van Julia Roberts brachten het meest op?” Met ‘Pretty Woman’ kon Dina het afmaken.

Exit: Björn Soenens na zijn vierde deelname. In theorie is het dan mogelijk om in de finaleweek terug te komen. Tenminste, als er niet veel kandidaten beter doen. Maar of de journalist dan nog een keer vanuit Amerika overvliegt, is nog onzeker. “Want het is wel een hele verplaatsing, hé!” reageert de verslagen Amerikakenner.

Wie zien we woensdag?

Daarmee maakt Soenens plaats voor Jean-Marie Dedecker, de Vlaamse politicus.

En dan blijkt dat je favoriete onenightstand naast je zit in ‘De Slimste Mens’
Foto: VIER
MEEST RECENT