Opschudding in rechtbank: vrouw valt flauw wanneer ze schuldig wordt bevonden voor beramen huurmoord

Print

Opschudding in rechtbank: vrouw valt flauw wanneer ze schuldig wordt bevonden voor beramen huurmoord Video: Kameraone

De uitspraak van een rechter in de Amerikaanse staat Californië werd de 45-jarige beklaagde Diana Lovejoy op een gegeven moment te veel. Toen ze te horen kreeg dat ze schuldig werd bevonden voor het beramen van een huurmoord op haar ex-man, viel ze voor de ogen van alle aanwezigen flauw. Ze werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis.

Al van bij de start van het verdict maakten enkele camerabeelden van in de rechtbank duidelijk dat Lovejoy zich niet helemaal lekker voelde. Met wijde ogen keek ze naar haar advocaat tijdens de uitspraak vooraleer ze enkele seconden later instortte en uit haar stoel viel.

Meteen nadien probeerden enkele mensen haar weer rechtop te laten zitten. Maar eens duidelijk werd dat dat onmogelijk was, liet een agent haar op de grond liggen en riep een collega om medische assistentie. Ondertussen zag de huilende familie van de beklaagde alles voor hun neus gebeuren.

Conflict over voogdij

De feiten waarvan sprake dateren van september vorig jaar. Toen probeerde de vrouw haar ex-man Greg Mulvihill te vermoorden door haar schietinstructeur Weldon McDavid Jr. in te schakelen. Het koppel was sinds juli 2014 uit elkaar en nadien in een conflict verwikkeld over de voogdij van hun zoon. Volgens de openbaar aanklager zou Lovejoy zijn ex-man zelfs hebben beschuldigd van kindermishandeling.

Nadat er een ‘akkoord’ over de voogdij was ontstaan, besloot Lovejoy om een huurmoord te beramen. Ze was immers verplicht om 120.000 dollar te betalen aan Mulvihill, maar dat zag ze helemaal niet zitten. Vanaf dat moment contacteerde ze McDavid. De schietinstructeur kon Mulvihill op 1 september met een list naar een verlaten weg in Carlsbad lokken en nadien neerschieten, maar het slachtoffer overleefde de aanval. McDavid verklaarde achteraf dat hij een getrainde scherpschutter was en dat hij op geen enkel moment de intentie had om de man te vermoorden. Iets wat de jury achteraf niet wilde geloven.

Lovejoy moet voor minstens 25 jaar de cel in, McDavid riskeert een celstraf van minstens 50 jaar tot levenslang. Op 12 december kennen ze hun straf.

MEEST RECENT