Antwerpse kickbokser Jamal over gevecht tegen wereldkampioen: “Ik ga zijn kop er afslaan”

Antwerpse kickbokser Jamal over gevecht tegen wereldkampioen: “Ik ga zijn kop er afslaan”

Print

Op zaterdag 9 december neemt de Antwerpse kickbokser Jamal Ben Saddik het in de Rotterdamse Ahoy op tegen de Nederlandse wereldkampioen Rico Verhoeven. De Borgenhoutenaar keek vandaag zijn tegenstander al eens in de ogen tijdens een “staredown”, maar dat liep uit de hand.

Ben Saddik spuugde tijdens de staredown naar Verhoeven, schrijft Omroep Brabant op zijn website. “Er is niks zo smerig en respectloos als spugen naar een tegenstander”, zei Verhoeven over de actie van Ben Saddik. “Dat maakt me wel nijdig. Ik word hier niet vrolijk van.”

Verhoeven snapt niet dat de Belgische Marokkaan zich zo heeft laten gaan. “We zijn een sport aan het beoefenen. Uiteraard is er een hele build-up, maar hou het wel binnen de lijnen. Dat heeft hij niet gedaan. Hij is buiten de lijnen gegaan, 9 december kan hij daar de rekening voor betalen.”

“Kop er afslaan”

Op de persconferentie voordien toonde Ben Saddik zich vol zelfvertrouwen. “Ik ga zijn kop er afslaan. Dat gaat er gebeuren. Ik ben er klaar voor.”

In 2011 won Ben Saddik in zijn eerste profwedstrijd van Verhoeven. “Ik nam kickboksen toen niet eens serieus. Ik ben zoveel beter geworden, dat gaan de mensen zien.”

Ben Saddik daagde wereldkampioen Rico Verhoeven eerder dit jaar uit na zijn gewonnen kamp tegen Guto Inocente. Rico kreeg toen de microfoon en liet duidelijk merken dat hij niet onder de indruk is van Jamal’s prestaties. “Voor mij is dit zelfs geen uitdaging, jullie hebben het gevecht gezien daarnet, hoe saai was dat? Ik viel bijna in slaap”, provoceerde Rico.

MEEST RECENT