Burgemeester Somers over rellen Brussel: “In Mechelen komt iedere relschopper voor het gerecht”

Print
Mechelen -

De Mechelse burgemeester Bart Somers (Open Vld) uit kritiek op de aanpak van de Brusselse politie na de zware rellen van afgelopen weekend. “In mijn stad zou ieder individu voor het gerecht komen”, zei hij in het online debatprogramma ‘De Meulemeester in Debat’ van VTM NIEUWS.

Na de rellen in Brussel, waarbij Marokkaanse hooligans zware vernielingen aanbrachten in het centrum van de stad, werd slechts één persoon opgepakt. Niet veel later werd hij vrijgelaten. De Brusselse politie probeert nu op basis van camerabeelden de criminelen te vatten, maar de verdachten lijken voorlopig spoorloos.

“Dat is onzin”, reageert Somers. “In steden kan je niet zomaar verdwijnen, dat zeg ik met zeventien jaar ervaring. Je vindt ze als je ze wil vinden. Ik kan de situatie in Brussel niet beoordelen, maar in mijn stad zou, na zo’n rel met honderd mensen, ieder individu voor het gerecht komen.”

Mechelen kampte vijftien jaar geleden ook met problemen met onder meer de Marokkaanse gemeenschap. “Je zag hier dezelfde dingen”, zegt Somers. “Graffiti, probleemwijken, drugs op straat en de wet van de jungle heerste. Je moet daar iedere dag aan werken, met preventie, maar ook door lijnen te trekken. Zorgen dat wetten gerespecteerd worden.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio