Politie ontmantelt drugsbende die in stationsbuurt voor overlast zorgde

Print
Politie ontmantelt drugsbende die in stationsbuurt voor overlast zorgde

Foto: Lokale Politie Antwerpen

Berchem -

De Lokale Politie Antwerpen heeft drie personen opgepakt die deel uitmaakten van een drugsbende. Het was het wijkteam dat erachter kwam dat de bende dealde in de buurt van het station van Berchem.

In de omgeving van het treinstation in Berchem ontving de politie in de voorbije periode opvallend meer overlastmeldingen van buurtbewoners. “Die overlast kwam er omdat er in de buurt drugs verhandeld werden”, zegt de Lokale Politie. “Het wijkteam uit de zone Centrum verhoogde het toezicht in de omgeving en kon een drugsdossier samenstellen.”

Tijdens het toezicht stelden de onderzoekers van het wijkteam een drugsdeal vast. Die deal was de kapstok voor het verdere onderzoek. Daaruit bleek dat er een kleine organisatie bezig was met het bevoorraden van drugsgebruikers.

Drugs gevonden bij huiszoeking

Na een telefonieonderzoek kon het wijkonderzoeksteam overgaan tot een huiszoeking, waarbij een grote verpakking cocaïne werd gevonden. Verder troffen ze ook nog een aantal voorverpakte gebruikershoeveelheden cocaïne en cannabis aan. De politie nam heel wat in beslag:

• 20 gsm’s

• 1.153 gram cocaïne

• 7 gram cannabis

• 4 gram hasj

• pepperspray

Drie personen aangehouden

De drie opgepakte personen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hen aan te houden.

MEEST RECENT

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio