Zeven speciale manieren om je sjaal te dragen

Foto: Pieces

Mode

Zeven speciale manieren om je sjaal te dragen

Print
Het sjaalseizoen is officieel begonnen! Eentonig zeg je? Helemaal niet! Met deze 7 originele manieren draag je je sjaal nét iets anders.

Geen knoop aan te pas

De manier waarop je je sjaal draagt, kan je outfit een heel andere look geven. Toegegeven, wij zitten ook niet meteen te wachten op ingewikkelde zeemansknopen. Keep it simple en sla je sjaal één keer over je schouder voor een elegante toets.

Waarom zou een grote sjaal geen dienst kunnen doen als cape? Laat je sjaal los hangen over je schouders en je hebt een stijlvol alternatief voor een winterjas.

Lus of loop?

De uiteinden van je sjaal kunnen je outfit verbergen, wat zonde is van de tijd die je voor de spiegel doorbrengt. Knoop de uiteinden aan elkaar zodat je een ‘loop’ krijgt. De allermakkelijkste manier om je sjaal anders te dragen: de klassieke lus. Plooi je sjaal dubbel en haal de twee uiteinden door de lus. Super stijlvol met een dunne sjaal!

Het betere knoopwerk

Niet bang van een knoopje leggen? Draag je sjaal op de klassieke manier en leg een knoop in de uiteinden. Niet voor niets favoriet onder de Instagram-fashionista’s. Een originele driehoeksvorm lijkt moeilijker dan het is. Houd je oversized sjaal voor je, sla de uiteinden achter je schouders over elkaar en breng ze weer naar voren. Daarna stop je ze onder de voorste flap van je sjaal.

Niet voor beginners, wél voor modedurvers: vouw je sjaal dubbel en wikkel hem rond je nek. Steek het uiteinde van de ene kant door de lus. Wanneer je de tweede kant door de lus haalt, kruis je die over naar de andere kant.