Prins Harry heeft een baard (en dat vindt niet iedereen fijn)

Foto: PN

Celebs

Prins Harry heeft een baard (en dat vindt niet iedereen fijn)

Print
De Britse prins Harry ziet er tegenwoordig iets behaarder uit dan gewoonlijk, want hij heeft een volle baard. Of zijn Amerikaanse vriendin Meghan Markle het fijn vindt, weten we niet. Maar het Britse leger is geen fan. Integendeel: ze zijn een beetje boos op de royal.

Volgens de Britse tabloidkrant The Daily Mail vinden sommigen het absoluut niet kunnen dat prins Harry, een voormalig militair lid, ongeschoren naar de Remembrance Sunday-parade kwam. Tijdens de plechtigheid, waarop de Britse soldaten die meevochten in de twee Wereldoorlogen worden herdacht, had de royal een volle baard en dat hoort niet volgens de etiquette. Het Britse leger wil immers geen mannen met baarden, maar enkel gladgeschoren leden.

Prins Harry heeft een baard (en dat vindt niet iedereen fijn)
Foto: EPA-EFE

Hoewel de prins in 2015 afscheid nam van het leger, droeg hij tijdens de plechtigheid wel een oud uniform. Dat stootte actieve militairen tegen de borst. “In de cavalerie van de koningin is er geen plaats voor baarden,” zei een anonieme bron. “Hij had zich moeten scheren op deze belangrijke dag.”

Prins Harry heeft een baard (en dat vindt niet iedereen fijn)
Foto: Photo News

Volgens het ministerie van Defensie, moet gezichtshaar volledig geschoren zijn om te voldoen aan de strenge Army Dress Regulations. Maar er zijn uitzonderingen. “Snorren moeten worden bijgesneden en niet onder de lijn van de onderlip komen. Baarden en snorharen mogen alleen met gezag worden gedragen. Baarden worden ook toegestaan indien er sprake is van medische, religieuze of traditionele achtergronden”, staat er letterlijk in.

Het document stelt verder dat de baard “netjes” moet zijn en dat een ex-lid van het leger niet verplicht is om zich aan de regels te houden. Conclusie? Prins Harry deed in theorie niets verkeerd. Op Twitter vinden mensen het overdreven dat er kritiek komt op de prins. Eén gebruiker merkte zelfs op dat Prins Harry’s grootvader, prins Philip, ook een baard had bij de Koninklijke Marine.

NIET TE MISSEN