Proces tegen ozondokter: deskundige moet ozontherapie bij sporters beoordelen

Proces tegen ozondokter: deskundige moet ozontherapie bij sporters beoordelen

Print

De correctionele rechtbank van Leuven heeft dinsdag geen uitspraak gedaan in het proces tegen de zogenaamde ozondokter. In een tussenvonnis werd een deskundige aangesteld.

De rechtbank wil advies inwinnen over de vraag of bloedtherapie met behandeling van ozon medisch een methode is om te manipuleren. Chris M., de 53-jarige arts uit Rotselaar die sporters behandelde met ozontherapie, kent zijn lot ten vroegste in 2018.

De zaak rond de Brabantse sportdokter doet al enkele jaren stof opwaaien: de lichtste dopingzaak ooit volgens de ene, het zoveelste bewijs van een bedenkelijke ethiek binnen de (wieler)sport anderzijds. De renners wiens namen in de marge van het onderzoek circuleerden zijn intussen stuk voor stuk vrijgesproken door de disciplinaire commissie van de wielerbond. Feit is dat ozon niet op de lijst van verboden producten staat, wat ook geldt voor vaminolact, het product (babyvoeding, nvdr) waarmee de zaak aan het rollen ging. 

Chris M. wordt vervolgd voor inbreuken tegen het antidopingdecreet van 2012 inzake medisch en ethisch verantwoorde sportbeoefening. Concreet zou hij aan (top)sporters verboden stoffen hebben verhandeld en toegediend.

MEEST RECENT