Deze gehavende knie zet veldritwereld op z’n kop… raad jij van wie ze is?

Foto: twitter

Deze gehavende knie zet veldritwereld op z’n kop… raad jij van wie ze is?

Print

“Eentje voor de verzameling”, tweette Mathieu van der Poel ­gisteren, met bijhorende foto van zijn gehavende knie. De Europese kampioen werd zondagavond in Herentals gehecht na een val op zijn rechterknie in de Super­prestigemanche in Gavere.

Het is niet de eerste keer dat Van der Poel problemen heeft met de knieën. Hij zag al twee keer zijn voorbereiding op het crosseizoen verstoord door operaties. In ­oktober 2015 bleken twee peesbladen van zijn linkerknieschijf gescheurd, waardoor hij voort­durend last had van ontstekingen. De kapotte pezen werden operatief verwijderd.

Eind juli 2016 werden beide knieën geopereerd. In zijn rechterknie werd een scheurtje in het dekblad verholpen en in zijn ­linkerknie veroorzaakte wrijving tussen een pees en het kraakbeen een lichte ontsteking. Ook dat probleem werd operatief op­gelost.

Van der Poel moet donderdag op consultatie bij dokter Toon Claes, maar zijn deelname aan de ­Wereldbekercross zondag in het Deense Bogense zou niet in het gedrang komen. “Ik ben positief gestemd”, zegt Nederlands bondscoach Gerben de Knegt. Al zou een forfait geen drama zijn voor Van der Poel. In de tussenstand telt hij, na drie zeges op drie, tachtig punten voorsprong op Laurens Sweeck. Wie zondag in Bogense wint, verdient… tachtig punten.

MEEST RECENT