De tranen van een legende: Buffon houdt het niet droog na WK-uitschakeling Italië

Print

Class is permanent. De Engelse zegswijze is de Italiaanse doelman Gianluigi Buffon op het lijf geschreven. Ondanks de WK-uitschakeling voor Italië toonde de 39-jarige doelman zich van zijn mooiste kant. Voor én na de wedstrijd. Toen de Italiaanse fans voor de match het Zweedse volkslied uitfloten, begon Buffon ostentatief te applaudisseren voor zijn tegenstanders. Na de match nam de emotie de bovenhand, Buffon barstte in zijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg in tranen uit.

“Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden tegenover de Italiaanse kinderen, die droomden van dit WK”, klonk het bij een wenende Buffon. “Ik ween niet voor mezelf, maar voor het hele Italiaanse voetbal. We hebben voor het hele land gefaald. Het is niet dat we Zweden hebben onderschat, maar we misten de scherpte om te scoren. Ik wens mijn opvolgers Donnarumma en Mattia Perin veel succes. Het is spijtig dat mijn laatste match voor Italië een uitschakeling voor het WK betekent. Ik wil mijn vrienden Chiellini, Barzagli en Bonucci bedanken, die bijna tien jaar met me samen speelden.”

Het afscheid van Gianluigi Buffon bij de Italiaanse nationale ploeg is zo officieel. Hij verklaarde eerder al dat hij na dit seizoen een punt zet achter zijn indrukwekkende carrière. Nu Italië het WK mist, bevestigde Buffon dat hij het stokje doorgeeft aan de jongere generatie. Op Twitter kreeg Buffon dan ook vanuit alle hoeken applaus voor zijn carrière en de klassevolle manier waarop hij het Italiaanse fluitconcert op het Zweedse volkslied aanpakte...

Het applaus van Buffon: