Antwerpse Bar Palmier eerste Pop van het Jaar: een lekker hapje, goed glas en veel vrienden

Foto: Joris Herregods

Antwerpse Bar Palmier eerste Pop van het Jaar: een lekker hapje, goed glas en veel vrienden

Print

Bar Palmier, het kleine zusje van sterrenrestaurant L’Épicerie du Cirque, is de allereerste Pop van het Jaar. Gault&Millau koos de Antwerpse bar uit 180 andere populaire eetadresjes waar je snel een kwaliteitsvol hapje combineert met een goed glas.

“Het is een nieuw concept dat mensen nog moeten leren kennen”, zegt chef-kok Dennis Broeckx. “Het is eten, bier en wijn”, verduidelijkt zijn echtgenote Ellen Destuyver. Casual eten, anders dan in het restaurant, maar wel met de signatuur van Dennis. En met een collectie geuzes en speciale biertjes.

“Onze inspiratie komt uit Parijs, waar vrienden mekaar vinden bij hapjes en een drankje. Onze grote ramen nodigen uit. Klanten lokken vrienden binnen, en dat is de bedoeling. Ik versta dat er een drempel is om L’Épicerie binnen te gaan, maar in Bar Palmier is er géén. Zo was er een ouder koppel dat geen plek in L’Épicerie vond en ging wachten in Bar Palmier. Daar zijn ze de jongste weken niet meer weg te slaan”, zegt Dennis verheugd. “Dat kan Dennis wel: hij voelt nieuwe tendensen aan en kan die smakelijk inpakken”, zegt Ellen.

DOEN!