Jagers leggen vijftien everzwijnen neer

De jagers tonen trots hun buit: vijftien everzwijnen. Foto: eddy meulemans

Boeren blij na succesvolle drukjacht

Jagers leggen vijftien everzwijnen neer

Print
Ravels -

In het Gewestbos van Ravels werden maandagochtend liefst vijftien everzwijnen gedood bij een grootscheepse drukjacht. Zo’n 150 jagers en drijvers namen eraan deel.

De drijfjacht kwam er op verzoek van de lokale landbouwers nadat grote horden ‘wilde varkens’ op diverse erven in Ravels schade hadden aangericht aan de landbouwgewassen. “Meer dan dertig schademeldingen kregen we binnen”, zegt Patrick Engels van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). “Vooral maïsvelden en graslanden werden getroffen. Daarom hebben we samen met het gemeentebestuur, de landbouwers en de jagersverenigingen beslist om over te gaan tot deze drukjacht.”

De jacht begon maandag om 8u, waarbij trackers door de natuur wandelden en zo het wild voorzichtig uit het bos joegen. Daar hadden jagers zich verschanst in hoge jachtstoelen. Met een doelgericht schot konden ze vanuit hun hoogzit vijftien vluchtende everzwijnen neerleggen.

“Of we tevreden zijn met de buit? Jazeker”, bevestigt schepen van Landbouw en Milieu Eric Van Gestel (CD&V). “Toch hopen we rond Nieuwjaar nog een vervolgjacht te organiseren, want de populatie vermenigvuldigt zich razendsnel. Eerder dit jaar werden in het gebied al 75 andere everzwijnen geschoten.”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio