Zwartwerk in  Grand Café De Singel

Grand Café De Singel Foto: Google Street View

Boetes voor bekende horecazaak

Zwartwerk in Grand Café De Singel

Print
Antwerpen 2018 -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de uitbaters van Grand Café De Singel veroordeeld wegens sociale fraude. Eind 2016 betrapte de sociale inspectie twee zwartwerkers.

De sociale inspectie viel in december 2016 binnen in Grand Café De Singel, de horecazaak die gevestigd is in het gebouw van het kunstencentrum. De inspecteurs betrapten twee werknemers die niet volgens de voorschriften waren aangemeld bij de RSZ-diensten, waardoor er volgens de inspectie sociale bedragen ontdoken werden.

Het arbeidsauditoraat vervolgde niet alleen de zaakvoerders, John V. en Kristof K., maar ook de andere vennootschappen die bestuurder zijn bij de nv Grand Café De Singel. Zowel de nv Entrepot du Congo als de nv Zuiderevents oefenen binnen de nv Grand Café De Singel een bestuursmandaat uit.

De correctionele rechtbank acht de bestuurders aansprakelijk voor het feit dat de twee betrapte personeelsleden niet volgens de geldende voorschriften waren aangemeld. Kristof K. en John V. moeten ieder een boete van 4.800 euro ophoesten. Als ze niet betalen, legt de rechtbank een vervangende gevangenisstraf van twee maanden op.

Blanco strafregisters

De vennootschappen Entrepot Du Congo en Zuiderevents krijgen elk een boete opgelegd van ieder 9.600 euro.

De vennootschap Grand Café De Singel krijgt een boete van 36.000 euro opgelegd, maar die boete is volledig met uitstel omdat de vennootschap nooit eerder veroordeeld werd voor feiten van sociale fraude.

Ook voor de andere bestuurders zouden de boetes normaal veel hoger zijn uitgevallen. Omdat ze allen nog over een blanco strafregister beschikken, is dat niet het geval.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio