Lord of the Rings wordt een tv-serie: deal voor meerdere seizoenen en mogelijke spin-off

Foto: Reuters

Lord of the Rings wordt een tv-serie: deal voor meerdere seizoenen en mogelijke spin-off

Print

Vreugde in Midden-Aarde en ver daarbuiten. Internetgigant Amazon heeft aangekondigd dat het de televisierechten van Lord of the Rings gekocht heeft en de fans zal “meenemen op een nieuwe, epische reis door Midden-Aarde.”

Hoewel de serie zich net als alle films rond de verhalen van Tolkien zal afspelen in Midden-Aarde, wordt het geen vervolg op de ‘Lord of the Rings’ films. Volgens de persmededeling van Amazon zal het verhaal zich afspelen vóór ‘The Fellowship of the Ring’.

“The Lord of the Rings is een cultureel fenomeen dat de verbeelding van generaties van fans geprikkeld heeft door literatuur en film”, klinkt het bij Sharon Tal Yguado, hoofd ‘Scripted Series’ bij Amazon Studios. “We zijn vereerd om te kunnen werken met de Tolkien Estate and Trust, HarperCollins en New Line voor deze spannende televisiesamenwerking en kunnen niet wachten om de fans mee te nemen op een nieuwe epische reis door Midden-Aarde.”

Ook bij de Tolkien Estate and Trust, die de nalatenschap van Tolkien beheren alsook de rechten op diens verhalen, klinkt het positief. “We vinden het fantastisch dat Amazon met zijn jarenlange betrokkenheid bij de literatuur, de thuis zal zijn voor de eerste televisiereeks van The Lord of the Rings.”

De serie zal exclusief te zien zijn op het streamingplatform van Amazon: Amazon Prime. In de mededeling wordt expliciet verteld dat de gesloten deal geldt voor meerdere seizoenen en een mogelijke spin-off.

MEEST RECENT