© RR/NOBELS.BE

Roma kraken Gentse woning die te koop staat

In Gent is een woning die te koop staat gekraakt. Dat schrijft Het Nieuwsblad en bevestigt de Gentse lokale politie. Volgens de eigenaars was het pand niet bewoond maar wel bemeubeld.

In de straat Palinghuizen in Gent is een woning die te koop staat, ingenomen door krakers. De woning is volgens de eigenaars bemeubeld, maar niet meer bewoond. Ze staat sinds augustus te koop.

Het gaat om een rijwoning, en volgens de lokale politie hebben zeven Roma het pand gekraakt. ‘We zijn momenteel nazicht aan het doen en kunnen nog geen uitspraken doen over de staat van het huis’, zegt woordvoerster Valentine Van den Boogaerde.

De kraak werd maandagochtend vastgesteld. De eigenaars en de makelaar contacteerden maandag zelf verschillende media. ‘Zondagavond zijn we er nog geweest, rond 17.30 uur’, klinkt het. ‘Vanmorgen kreeg ik van een kuisploeg bericht dat er mensen lagen te slapen.’

Koffietassen en matrassen

‘We zijn er meteen naar toe gegaan en binnen gegaan en we hebben gevraagd weg te gaan. Ze zaten koffie te zetten met onze spullen en dronken uit onze koffietasssen. Onze matrassen lagen op de grond. Ze weigerden te vertrekken. Dan hebben we de politie gebeld. Die is toegekomen en heeft de identiteitskaarten opgevraagd. Maar ze zeiden ons dat ze niets konden doen.’

De nieuwe wet die kraken strafbaar stelt, is vorige week maandag in het Staatsblad verschenen en treedt donderdag in werking.

Nu in het nieuws