© Kris Van Exel, Joris Herregods

Dit zijn de beste restaurants in Antwerpen volgens Gault&Millau

Het Gebaar van Roger van Damme en ‘t Zilte van Viki Geunes zijn opnieuw de Antwerpse koplopers in de nieuwe gids van Gault&Millau, die maandagmiddag werd voorgesteld. Zij scoren opnieuw 18 op 20. Peter Goossens blijft de onbetwiste koning van de Gault&Millau: zijn restaurant Hof van Cleve krijgt voor het vijftiende jaar de hoogste score van 19,5 op 20.

jvb, doro

De restaurants in de Scheldestad komen ook goed uit de verf, met aan kop nog steeds Lunch-Lounge Het Gebaar van Roger van Damme (18/20 en vier koksmutsen) en ‘t Zilte (18/20 en vier koksmutsen), gevolgd door The Jane (17/20 en vier koksmutsen). Ook ‘t Fornuis in Antwerpen, De Schone van Boskoop in Boechout en de Pastorale in Reet halen die score, maar ze worden ingehaald door Thierry Theys van Nuance, die stijgt van 17 naar 17,5 en vier koksmutsen.

Dôme, met de nieuwe Frans-Aziatische tandem Frédéric en Evangeline Chabbert, scoort hoog, want hij komt ineens binnen op 15. Frédéric krijgt drie toques. Brasserie Au Vieux Port op het Eilandje gaat vooruit, hoewel die een kleine maand geleden nog aangaf niet meer in de gidsen te willen staan. Au Vieux Port stijgt niettemin een punt en komt tussen de mensen met 15 op 20 en drie koksmutsen.

© Geertje De Waegeneer

Schnitzel

Dim, dat vorig jaar na amper een halfjaar al een 14 kreeg, stijgt naar 15. Thijs Vervloet stijgt met Colette uit Westerlo naar 15.

In Antwerpen gaan Ardent en Jérome van 13 naar 14, een eer die ook Au Comptoir in Gierle en Divers in Westerlo te beurt valt. Schnitzel in Antwerpen krijgt met 13 een eerste score, nadat het vorig jaar als nieuw binnenkwam.

In de Balans, met chef Pieter De Buysscher, doet beter want komt als nieuw binnen op 13. Een aansporing voor meer. Ook Toque-Tok, het kippenrestaurant van Roger van Damme in Schelle, komt binnen op 13. Ganzepoel uit Kontich, Chef’s Table uit Burcht, Tafeltje Rond in Beveren-Waas en het Italiaans restaurant Ruggeri in Brasschaat halen dezelfde score, naast onder meer Nathan, Minerva, Tapta en Sir Anthony van Dijck in Antwerpen.

Bekijk onderaan in onze kaart hoe de andere restaurants in onze provincie scoren:

LEGENDE: Score van 17 tot 20, Score van 15 tot 16, Score van 13 tot 14, Score van 10 tot 12

Bekijk hier een overzicht van de beste restaurants in België.

Speciale prijzen

© BELGA

Johan Segers is door Gault&Millau uitgeroepen tot vakman van het jaar 2018. “Voor Segers is dit een carrièreprijs”, zegt gedelegeerd bestuurder Marc Declerck bij de voorstelling van de restaurantgids.

Food- en wijnbar Bar Palmier, het kleine zusje van L’Épicerie du Cirque , is Pop van het Jaar. Pop is een nieuwe categorie van 180 lekkere plekken, waar je altijd voor een betaalbare hap en een drankje terecht kan.

De Brabohoeve in Schilde wordt Brasserie van het jaar in Gault&Millau 2018. En Gianluca Di Taranto, sommelier van The Jane, wordt sommelier van het jaar.

De Gault&Millau gids voor 2018 bespreekt meer dan 1.280 adressen en ligt deze week in de winkel voor 29 euro. Meer info opwww.gaultmillau.be

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio