Viktor Verhulst schrijft scenario voor nieuwe Samson en Gert Kerstshow, al was Gert eerst achterdochtig

Foto: Foto Kurt

Viktor Verhulst schrijft scenario voor nieuwe Samson en Gert Kerstshow, al was Gert eerst achterdochtig

Print

Zoon Viktor (23) treedt in de voetsporen van papa Gert Verhulst (49), nu die het scenario van de 27ste Samson en Gert Kerstshow heeft neergepend. “Mijn eerste gedachte was: hoe ga ik ‘m afwijzen? ‘Toch goed geprobeerd, Vikske’?” vertelt vader Verhulst in een dubbel interview aan Het Laatste Nieuws. Nu is de Studio 100-baas echter zo overtuigd van het scenario van zijn zoon dat hij het nieuws van de daken schreeuwt.

De eerste jaren was Danny Verbiest de scenarist van de kerstshow, de laatste twintig jaar schreef Gert de inhoud. “Dit jaar vroeg Viktor plots, out of the blue: ‘Pa, mag ik niet eens proberen?’ Die jongen had nog nooit één gedichtje geschreven, niks”, vertelt Gert aan Het Laatste Nieuws.

Het is voor een beginner geen gemakkelijke taak om alle pointes en karakters juist te krijgen, dus dacht de Studio 100-baas dat het onmogelijk goed genoeg kon zijn. “Toen zijn scenario in mijn mailbox viel, heb ik die mail een tijd niet durven openen”, lacht Gert. Viktor bleef echter maar berichtjes sturen: “En pa, al gelezen?” of “Pá-á, lees het nu eens!” Toen vader Verhulst zijn moed bijeenraapte was hij enorm onder de indruk. “Op een paar techniciteiten na was het... perfect. Uit het niets.”

Viktors ingrediënt voor succes? “Ik ben de grootste ‘Samson & Gert’-fan aller tijden. Ben ik thuis en is er een heruitzending op Ketnet? Dan kijk ik nog altijd.”

MEEST RECENT