Is dit een zwaar geval van dierenmishandeling? Het dierenpark beweert alvast van niet

Twee dierenverzorgers uit een Australische dierentuin hebben heel wat protest over zich heen gekregen. Op een filmpje is te zien hoe ze een tijger stevig onder handen pakken. Volgens de dierentuin is er absoluut geen sprake van dierenmishandeling.

jdb

Het filmpje werd gemaakt door een bezoeker van Dreamworld, een dierentuin het Australische Queensland, die het vervolgens op Instagram postte. Daarop is duidelijk te zien hoe een dierenverzorger aan de staart trekt van de tijger, terwijl een andere man het dier tweemaal op het hoofd slaat.

Een geval van dierenmishandeling? Het dierenpark ziet het anders: “Het fragment schetst een foute context. De tijgers op deze video wilden elkaar aanvallen en moesten uit elkaar getrokken worden. Daarom geven onze verzorgers de dieren soms een slag op hun gezicht, de meest veilige manier om dit soort situaties te voorkomen”, zo reageerde het dierenpark aan 7 News Melbourne.

Een uitleg waar dierenrechtenorganisatie PETA geen oren naar heeft. “Een tijger aan zijn staart trekken en hem nadien in het gezicht slaan is afschuwelijk en wreed. Tijgers zouden in een open vlakte moeten leven en niet hun tijd doorbrengen in afgesloten ruimtes waar ze gepest worden door het personeel”, zegt woordvoerder Laura Weyman-Jones. “Opsluiting lijkt me zeker geen droomwereld voor tijgers.”

Nu in het nieuws