Berchem Sport spoelt woelige week door met winst tegen Oosterzonen

Archiefbeeld: Thomas Vande Velde. Foto: TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Berchem Sport spoelt woelige week door met winst tegen Oosterzonen

Print

Geen betere remedie voor een stressvolle periode dan een driepunter. Berchem leek tegen Oosterzonen heel wat frustraties van zich af te spelen en maakte in de eerste helft al het verschil met doelpunten van Hairemans en van Kruijssen. Zorbo maakte het in het slot helemaal af.

Twee dagen nadat Geert Emmerechts het gelag betaalde voor de mindere resultaten van de voorbije weken moest Berchem de wei in tegen Oosterzonen, met negen op negen de ploeg in vorm en dus boordevol vertrouwen aan de aftrap in het Ludo Coeckstadion. Interim-trainer Kevin Van Haesendonck dropte Hairemans opnieuw in de basis na zijn disciplinaire schorsing en verkoos verder ook Carrez boven Zorbo. Achteraan maakte De Wilde opnieuw zijn opwachting na blessureleed.

Vertrouwen

De thuisploeg begon snedig en ging meteen op zoek naar een doelpunt. Tien minuten ver kende doelman Gwennael de nodige moeite met een scherpe vrije trap van Hairemans. Ook de pogingen van Mauro en van Kruijssen in de herneming vonden het doelkader, maar de 0-0 bleef nog op het bord.

Toch hoefde het Rooi niet lang te wachten op een voorsprong. Na balverlies bij Oosterzonen vond van Kruijssen de vrijstaande Hairemans. Die maakte slim gebruik van de natte grasmat om met een schuiver voorbij Gwennael te werken.

Het vertrouwen kreeg een fikse boost en geel-zwart ging nu vlotter combineren. Carrez werd in de zestienmeter tegen de grond gewerkt maar scheidsrechter Lagaert zag er geen strafschop in.

Bij de volgende aanval was de beloning wél opnieuw aanwezig. Hairemans kon ongehinderd voorbrengen vanop rechts, van Kruijssen vond zijn torinstinct terug en verlengde met het hoofd in de verste hoek.

Hevige regen

Onmiddellijk na de koffie moest doelman Appels alles uit de kast halen op een kopbal van Fall. Molenberghs trapte de teruglegger van de ingevallen Mayele hoog over. Aan de overkant prikte Berchem tegen met een lob van van Kruijssen die de lat trof. Oosterzonen probeerde met de moed der wanhoop een tegenoffensief in elkaar te boksen. De hevige regenval maakte het echter moeilijk om goed voetbal op de mat te brengen. En dan moest de show van invaller Zorbo nog komen, met twee doelpunten goed voor het verder uitdiepen van de score. De late tegengoal van Mayele tussendoor was dan ook niet meer dan een voetnoot.

Berchem zet een stap in de goede richting voor het herstel. In de komende weken zal moeten blijken of deze ruime zege een duidelijk signaal dan wel een toevalstreffer is. In de rangschikking doet de Rooiploeg in elk geval een mooie sprong vooruit.

Scheidsrechter: Lagaert

Berchem Sport: Appels, Kamneng Djoum, Vande Velde, De Wilde, Van Minnebruggen, Absisan, Mauro, Hairemans, Verstraeten (63’ Zorbo), Carrez en van Kruijssen (79’ Saillart).

KFC Oosterzonen: Gwennael, Schops, Bastiaens, Van der Veken, Janssens, Janneh (Van Aerschot), Moustafa, Augustynen (63’ Benhamou), Molenberghs, Maes en Fall (63’ Mayele).

Doelpunten: 18’ 1-0 Hairemans, 37’ 2-0 van Kruijssen, 87’ 3-0 Zorbo, 89’ 3-1 Mayele, 91’ 4-1 Zorbo

Gele kaarten: 42’ Schops, 59’ Janssens, 78’ Van der Veken, 84’ Saillart

Rode kaarten: geen

MEER VOETBALNIEUWS