Heist wint op veld van zwak Patro Eisden

Foto: JEFFREY GAENS

Patro Eisdeb - KSK Heist: 1 - 2

Heist wint op veld van zwak Patro Eisden

Print

Heist kon opnieuw aanknopen met de overwinning. De eerste uitzege sinds de winst in Geel van eind september. Een terechte zege tegen een toch wel zwak Patro Eisden.

In een sfeerloos stadion zette Heist meteen de toon. De bezoekers zetten goed druk en probeerden snel de openingsgoal te maken. Coach Keleman had zijn ploeg op twee posities gewijzigd. Tambeur en Matterne vlogen naar de bank, Ventose en Troonbeeckx verschenen aan de aftrap.

Kansen kwamen er voor Heist langs Kabeya, Orye maar het was wachten op een hoekschop van Robert Roosen. De bal belandde in de voeten van Napoléone en die scoorde met een verre knal en hoog in doel. Wat later zat Heist op rozen, een fout op Kabeya en de bal ging op de stip. Webers achter de bal en het stond 0-2.

Kniestoot

Kort voor de rust verdween een geblesseerde Napoléone naar de kleedkamer. Die kreeg een kniestoot in de rug en kon niet meer verder. Bounou was zijn vervanger. Na de pauze verloor de partij zijn kracht. Het werd allemaal wat minder en heel verrassend, Patro Eisden kwam zowaar aan een aansluitingstreffer. Ook een mooi doelpunt, van Cosse.

De bezoekers kregen nog kansen, vooral op de tegenaanval. Ze joegen de 1-3 na, maar die viel niet. Zo trapte Troonbeeckx nog een mooie kans naast. Vijf minuten voor het einde kwam Heist nog goed weg. Een bal tegen het lichaam van Stig Engelen, handspel of niet, maar de scheidsrechter liet tot grote onvrede van het thuispubliek verder spelen.

Bibberen tot de laatste seconden voor de Heistenaren, maar de overwinning en de drie punten kunnen als juist omschreven worden. Geen gele kaarten voor de bezoekers. Na de pauze werden Orye en Ventose gewisseld voor Tambeur en Bambi Nzanga. Wijns (knie) en Lokando (knie) ontbraken.

MEER VOETBALNIEUWS