Vlaamse regisseur: “Bart De Pauw is geen monster, maar heeft wel hulp nodig”

Print

Archiefbeeld: Hans Van Nuffel. Foto: BDW

De Vlaamse regisseur Hans Van Nuffel, maker van onder meer de film ‘Adem’, heeft op Facebook gereageerd op de zaak-Bart De Pauw. De geboren Mechelaar steunt de actrices die met hun verhaal naar buiten zijn gekomen, en kent hen ook. “Hoe hij hen soms wekenlang mindfuckte op en naast de set was echt niet oké”, zegt Van Nuffel over De Pauw.

“Na een gesprek op café waarbij het hele Bart De Pauw-verhaal opnieuw in vraag werd gesteld, moet dit me even van het hart”, schrijft Van Nuffel in een Facebook-post. “Ik ken minstens twee van zijn slachtoffers, en wellicht een pak meer. Hoe hij hen soms wekenlang mindfuckte op en naast de set was echt niet oké. De vele berichten, toespelingen tot stalking toe. Hij is en blijft een machtig man, hoe aaibaar hij ook oogt.”

“Bart is geen monster, maar heeft wel hulp nodig”, klinkt het nog bij Van Nuffel. “Dat inzien en zich even terugtrekken uit de publieke sfeer zou hem sieren.”

Hans Van Nuffel regisseerde onder meer ‘Adem’, met Stef Aerts in de hoofdrol. De prent gaat over een jongen met mucoviscidose.

MEEST RECENT