Vier zware verkeersincidenten dit weekend: twee dodelijke slachtoffers, jongeman verliest arm

Het ongeval in Peer. Foto: TVL

Vier zware verkeersincidenten dit weekend: twee dodelijke slachtoffers, jongeman verliest arm

Print

Bij een verkeersongeval in Grote-Brogel bij Peer is zaterdagochtend een automobilist om het leven gekomen. De dodelijke klap gebeurde rond 1 uur op het kruispunt van de Lillerbaan met de Martensstraat. Ook in Spiere-Helkijn, Aat en Courcelles vonden er nog twee zware ongevallen plaats.

Het ongeval in Peer gebeurde toen om een onbekende reden de chauffeur de controle over het stuur van zijn wagen verloor, waarna het voertuig tegen een vijftal bomen botste aan de rechterkant van de rijbaan. De automobilist werd uit het voertuig geslingerd. De hulpdiensten kwamen ter plaatse om de man de eerste zorgen toe te dienen, maar hulp mocht niet meer baten. Een 32-jarige man uit Hamont-Achel liet het leven. De lokale politie Kempenland deed de nodige vaststellingen.

Motard op slag dood

In Aat, in de Belgische provincie Henegouwen, is vrijdagavond een motorrijder omgekomen bij een tragisch ongeval. Dat werd bij de brandweer vernomen. Het ongeval deed zich rond 20 uur voor op de Brusselsesteenweg ter hoogte van Meslin-l’Évêque, een deelgemeente van de stad Aat. Over de omstandigheden is momenteel nog niet veel geweten. De motard was op slag dood.

Arm verloren

Bij een ongeval op de E42 ter hoogte van de Henegouwse gemeente Courcelles in de nacht van vrijdag op zaterdag is een auto ingereden op een kiepwagen. In de auto zaten vier jonge mensen, waarvan één een arm verloor.

Het ongeval gebeurde rond 3.30 uur op de E42 richting Luik, vertelt de brandweer van Henegouwen-Oost. Een Peugeot met daarin vier jonge mensen reed in op de kiepwagen die op dezelfde rijstrook reed. De bestuurder probeerde de kiepwagen nog tevergeefs te ontwijken.

De arm van een 29-jarige passagier werd door het ongeval losgerukt. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, terwijl de autobestuurder naar het politiekantoor werd gebracht voor verder onderzoek.

Twee rijstroken werden afgesloten en de civiele bescherming werd erbij geroepen om te helpen met het opruimen van de vele brokstukken op de weg.

Twintiger in levensgevaar

In de Jacquetbosstraat in Spiere-Helkijn vond zaterdag rond 15 uur een zwaar ongeval plaats, waarbij twee motorrijders verwond zijn geraakt en naar het ziekenhuis zijn gebracht. Er is een deskundige aangesteld.

Een groepje met crossmotoren wilde een landweggetje inslaan, maar een tweede groep zou dat te laat hebben opgemerkt. Een van de motorrijders is ingereden op de eerste groep. De man op de aangereden motor, een twintiger, is levensbedreigend verwond geraakt. De andere, eveneens een twintiger, is zwaargewond.

MEEST RECENT