Technopolis legt 5 miljoenste bezoeker in de watten

Foto: rr

Technopolis legt 5 miljoenste bezoeker in de watten

Print
Mechelen - Technopolis kreeg vandaag de 5 miljoenste bezoeker over de vloer. Deze bezoeker werd groots onthaald en kon de hele dag als een echte vip het doe-centrum verkennen met een 'edutainer' aan zijn zijde. De gelukkige kreeg ook een waardebon van 100 euro voor in de shop en een abonnement voor zichzelf en drie andere personen.

Afgelopen week kon je via de website van Technopolis mee aftellen naar de ontvangst van de 5 miljoenste bezoeker, die zou getrakteerd worden op een vip-behandeling. Uiteindelijk sprong de teller vandaag over op 5 miljoen, net op het moment dat de 7-jarige Lennert Rosiers uit Wilrijk samen met zijn ouders, broer en zus het doe-centrum binnenwandelde.

Lennert werd warm onthaald en mocht meteen zelf een alcoholvrije experimentele cocktail brouwen. Daarna kon hij samen met edutainer Dieter Kopmanis als een echte vip gedurende een hele dag Technopolis verkennen.

Eerst werd het haar van Lennert omhoog gezet met elektriciteit tijdens de Van de Graaff-demo, waarna ze samen de handen uit de mouwen staken tijdens een reeks workshops in het Lab en het Atelier. Tegen de middag kreeg het hele gezin een feestmaal met taart.
 

Shows

In de namiddag kregen ze de tijd om zoveel mogelijk opstellingen uit te proberen. Tussendoor woonden ze – op de eerste rij uiteraard – enkele wetenschapsshows bij en kreeg hij de kans om bij enkele proeven te assisteren. Naarmate de dag vorderde zette hij ook eigenhandig met een rolmeter een heuse kettingreactie in gang.

De dag eindigde in de shop, waar Lennert een waardebon van 100 euro kreeg om te spenderen aan gadgets, bouwpakketten of andere hersenbrekers. Tot slot ging de 5 miljoenste bezoeker naar huis met een vriendenabonnement, goed voor een jaar lang gratis toegang voor hemzelf en drie vrienden of familieleden naar keuze.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio